A Most-Híd vezette közlekedési minisztérium módosította a gépjárművek műszaki állapotellenőrzésére vonatkozó szabályokat. Az eredmény: teljes káosz. A műszakit végző szervizek állítják, az új rendszerrel nem tudnak dolgozni.

 

A műszaki és kibocsátási vizsgák elvégzése idén elhúzódnak. A műszakit végző műhelyek szerint a rendszerrel, amit az állam három nappal ezelőtt bevezetett, még nem tanultak meg bánni. A minisztérium közlése szerint, ha az autó nem menne át a műszaki vizsgán a következő héten, és kicsúsznak a határidőből, fellebbezhetnek a döntés ellen.

 

Vagyis, az állam által nem megfelelően bevezetett rendszer miatt egy sor indokolatlan bírság kerül kiszabásra, aminek tisztázása a sofőrökre hárul. A minisztérium kijelentése szerint a járási hivatalok, akik az ilyen bírságoknál eljárnak, a fellebbezésnek helyt fognak adni. A Most-Híd és Érsek Árpád miniszter pedig kijelentette, hogy ez ügyben tájékoztatni fogják az érintetett hivatalokat is.

 

 hirdetes_810x300  

A hétfő teljes katasztrófa volt

 

A most bevezetett változtatások keretében a kormány új szoftver és új berendezések használatára kötelezte a műhelyeket, egyúttal azonban lehetővé tette, hogy több műhely működjön és csökkentette a sofőrök bírságait. Az új szabályok a múlt vasárnap kerültek hatályba.

 

A műhelyek hétfőn kezdtek el dolgozni az új szoftverekkel, az eredmény pedig teljes káosz volt.

 

„Nem működik. A hétfői kezdés teljes katasztrófa volt. A technikusok nem tudtak bejelentkezni az új rendszerbe a kapott jelszavakkal. Ma (szerdán – a szerk. megj.) még mindig van egy kollégánk, aki nem tudott bejelentkezni. A szoftver használata összehasonlítva az eddig alkalmazottal ráadásul sokkal bonyolultabb”

 

idézte a Sme napilap az egyik STK-műhely tulajdonosát. Az említett problémák nem csak elvétve jelentek meg. A Slovdeka, Szlovákia legnagyobb a műszaki vizsgák szervizhálózatával rendelkező vállalat hasonló problémákról számolt be. Gyakori hiba volt az is, hogy a rendszer nem olvasta be megfelelően a vonalkódokat, nem pározta be a vizsga felvételeit, ezért a számítógép monitorja sötét maradt.

 

„De a legnagyobb gond talán az, hogy míg a járműhibák eddig egyetlen csoportban voltak, most három kategóriában vannak feltüntetve ráadásul más néven, mint korábban. Ez a legidőigényesebb feladat: beazonosítani a problémát [a listából] és kiírni a protokollt”

 

Tömegek mentek haza dolgavégezetlenül

 

A problémák miatt a műszaki vizsgára váró autósok száma csökkent, vagyis aki tehette, inkább kivár, vagy más műhelyt keresett, ahol nagyobb szerencsével jártak az új rendszerrel. A minisztérium szerint ez csak átmeneti jelenség volt, keddtől napi 5000 műszaki vizsgát regisztrálnak naponta. A cégek szerint ez azonban nem pozitívum, épp ellenkezőleg.

 

„Embertömegek nem kerülhettek sorra hétfőn. Valószínűleg ez a következő napokban megemeli a napi számokat, amelyek aztán visszaállnak a megszokott szintre”

 

vélik a műhelyvezetők. A minisztérium meggyőződése szerint a rendszerük probléma nélkül működik, ezért is adtak csak két hét haladékot a sofőröknek. Ennyi idejük van a műhelyeknek is átállni. Felszólítást is kaptak Érsekéktől, „szüntessék meg a hiányosságokat”, mert volt elég idejük felkészülni az átállásra.

 

Állítólag iskolázás is történt, Szlovákiában a 854 technikus közül csak 30 bukott el a képzésen.

 

Van némi változás a bírságok terén

 

Amennyiben nem visszük el időben műszaki vizsgára autónkat, továbbra is automatikusan bírság jár érte. Az állam a bírság nagyságát 330 euróban határozta meg, vagyis 165 eurót a hiányzó EK és 165 eurót a hiányzó TK-ért. Ezt legfeljebb 220 euróig csökkenthették. Ez vasárnaptól szintén módosult.

 

Ha a sofőr kicsúszik a határidőből, de azonnal befizeti a bírságot és elintézi a műszaki vizsgát is, az állam a bírság két harmadát elengedi. Vagyis 330 euró helyett 110 eurót kell fizetni.

 

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!