A Tőketerebesi járásbíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte Antonino Vadala fivérét, Sebastiano Vadalát. S. Vadala életveszélyes fenyegetés és többrendbeli garázdaság miatt emeltek vádat, március közepén vették őrizetbe. Az eljáró ügyész fellebbezett a döntés ellen, a kassai kerületi bíróságon a sor, hogy jóváhagyja, vagy elutasítsa a szabadlábra-helyezést.

 

A tőkterebesi járásbíróság bírója kedden döntött úgy, hogy S. Vadala indítványának helyt adva elengedi az őrizetből.

 

„A bíróság az óvadék nagyságát 2000 euróban határozta meg, azzal a feltétellel, hogy a vádlott tartózkodik a károsultakkal való érintkezéstől és kapcsolatban marad a pártfogótiszttel”

 

nyilatkozta a TASR szlovák hírügynökségnek Anna Pančurová a kassai kerületi bíróság szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

Az ügyész a határozat után azonnal fellebbezést nyújtott be. Ezzel kapcsolatban Pančurová elmondta, hogy a fellebbezésről a kerületi bíróság dönt majd, a testület határozathozataláig S. Vadala őrizetben marad.

 

Sebastiano Vadala Antonino Vadala testvére. Mindketten Kelet-Szlovákiában éltek és vállalkoztak. Antoninot az olasz rendőrség drogcsempészésért körözte, a Szlovákia pedig május közepén az európai elfogatóparancs értelmében kiadták őt az olasz hatóságoknak

 

S. Vadala ellen március 14-én kezdődött a büntetőeljárás, egy nappal később megtörtént a vádemelés is.

 

„A vádirat szerint S. Vadala 2017. szeptember 13-án és 14-én testisértést követett el Martin L. ellen úgy, hogy egy esetben megfojtogatta és életveszélyesen megfenyegette, egy másik esetben pedig többször ököllel arcon ütötte szerelemféltésből”

 

fogalmazott a kassai kerületi ügyészség szóvivője, Milan Filičko. Ha a bíróság bűnösnek találja S. Vadalát, legfeljebb három éves börtönbüntetést szabhatnak rá ki.

 

A Tőketerebesi járásbíróság először azért tartotta őrizetben a gyanúsítottat, mert fennállt a veszélye, hogy elszökik, elrejtőzik vagy megpróbálja befolyásolni a tanúkat. E határozat ellen fellebbezett S Vadala, a kerületi bíróság pedig helyben hagyta indítványát, még április 13-án. Azóta az úgynevezett „megelőző őrizet” keretében maradt rács mögött.

 

Teraz.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!