A tavalyi év legnagyobb rendőrségi akciója, a SHARK során 63 embert vettek őrizetbe gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt, köztük a Most-Híd akkori iglói járási elnökét, Stanislav Vospáleket is.

 

Ahogy arról akkoriban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, Vospálek nem csak a Most-Híd iglói járási elnöke, hanem Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos munkatársa és Kassa megyei képviselő is volt. Vospálka az egykori ANO párt tagja volt 2003 és 2009 között, majd 2009-ben a Most-Hídhoz igazolt.

 

A NAKA letartóztatta a Most-Híd megyei képviselőjét pénteki nagy razziája során

 

 hirdetes_810x300  

Ravasz Ábel tavaly ősszel, a NAKA razziája után úgy nyilatkozott, hogy szerinte Vospálek talán az egyetlen roma megyei képviselő Szlovákiában, már legalább három-négy éve ismerik egymást, és a vegyespárt alelnöke számára természetes volt, hogy együttműködnek.

 

„Úgy ismerem, mint aki sokat tett a roma közösségért aktivistaként és politikusként, de nem ismertem részleteket vállalkozói tevékenységével kapcsolatban”

 

Az ügy kirobbanása óta Vospálek már nem tagja a vegyespártnak.

 

Továbbra is fogságban marad a Most-Híd korábbi járási elnöke, Ravasz Ábel kormánybiztos munkatársa

 

Fél milliós kár

 

Vospáleket adóelkerülés és bűncselekményből származó bevétel legalizálásával (pénzmosás) vádolják. Adóelkerülés esetén a hatályos törvények szerint megállítható az eljárás, ha a vádlott kifizeti az okozott kárt.

 

Vospálek esetében 530 ezer euróról beszélünk, és a Denník N szlovák napilap információi szerint a napokban kifizetésre került az összeg. Ha mindez igaznak bizonyul, akkor valószínűsíthető, hogy az ügyészség kiengedi a Most-Híd egykori járási elnökét.

 

forrás: dennikn.sk/Mónika Tódová

 

A fentieket támasztja alá az a tény is, hogy Vospálek billboardon keresztül üzent feleségének.

 

Az Iglón megjelent óriásplakáton Vospélek boldog születésnapot kíván Jankának, a feleségének, majd utóiratban megjegyzi azt is, hogy „erős” és „hamarosan” otthon lesz.

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Nyitókép: facebook.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!