A Pénzügyi Főigazgatóság (Finančná Správa) igazgatója bejelentette, hogy bűnügyi részlegük a vámhivatallal közösen végrehajtott akciója keretében sikeresen derítette és számolta fel Szlovákia történetének legnagyobb illegális cigarettagyártó „üzemét”.

 

Egy Szlovákiában is népszerű cigarettamárkát hamisítottak Nagyröcén, ami azért kirívó eset, mert eddig többnyire kínai márkák hamisítványait foglalta le a rendőrség. Az Aktuality.sk portál szerint a Marlboróról van szó, és a hamisítók nem a szlovákiai, hanem a brit és német piacra szánták „termékeiket”.

 

A vonatkozó jövedéki adó és áfa be nem fizetéséből származó kár nagysága 5 millió eurót tesz ki, de ez még nem végleges. Imrecze elmondása szerint a szlovákiai lakosság éves cigaretta fogyasztásának ötödét kitevő készletet foglaltak le: 10,5 millió szál cigarettát és 6 tonna dohányt.

 

 hirdetes_810x300  

A Pénzügyi Főigazgatóság hangsúlyozta, hogy a hamisítványok a cigaretta „hagyományos” egészségkárosító hatásain kívül is hordozhattak veszélyeket a fogyasztóik számára. Az üggyel kapcsolatban két szlovákiai állampolgárt tartóztattak le. Ők csak részei voltak egy kiterjedt bűnszervezetnek, amelynek a szálai – a hatóságok szerint – Ukrajnába vagy Bulgáriába vezetnek.

 

HNonline.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!