Hétfő reggel 9.00 órától elindultak a kelet-szlovákiai gazdák. Traktorjaikkal ezúttal a fővárost, Pozsonyt vették célba. Követeléseik változatlanok: a helyi gazdák és a termőföld védelme, a szlovák agráriumban való visszaélések kivizsgálása, a pótföldek rendezése, a fiatal gazdák állami földekhez való jutásának megkönnyítése.

 

Az eddigi traktoros felvonulásokhoz képest a mostani tüntetés sokkal átfogóbb és komolyabb. Kelet-Szlovákiából két útvonalon indultak el a gazdák mezőgazdasági gépeikkel Pozsonyba, ahová az előzetes tervek szerint kedden érkeznek meg.

 

A témával kapcsolatos korábbi írásaink itt olvashatóak.

 

Kedden, szerdán a magyar gazdák is csatlakoznak hozzájuk, akik a déli területekről indulnak útnak, az előzetes hírek szerint akár több száz traktorral. Őket az Élő Vidék Gazda Platform fogja össze, akik aktivitásaikról saját közösségi oldalukon is tájékoztatnak.

 hirdetes_300x300  

 

A tervezett útvonal:

 

 

További hír, hogy az Élő Vidék Gazda Platform két tagja, Molnár Zsolt és Pikáli Róbert ma délután Brüsszelbe utazik, ahol az Európai Parlament Petíciós Bizottságának svéd elnöknője és Csáky Pál (MKP) EP-képviselő fogadja őket. A gazdák petíciót nyújtanak át az európai politikusoknak, melyben leírják a szlovákiai agráriumban tapasztalható problémákat, és egyben uniós szinten is megoldásokat sürgetnek.

 

Mit követelnek a gazdák:

 

Ilyen volt a csallóközi gazdatüntetés – Képek, videó

 

Minden további fejleményről a Körképen is tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!