A rendőrség nem adott kivételt a gazdatüntetés résztvevőinek, így azok nem hajthatnak fel az autópályákra és a gyorsforgalmi utakra – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Amennyiben a gazdák traktorral érkeznek a fővárosba, a rendőrség fel van készülve arra, hogy meghatározza azt az útvonalat, amin továbbhaladhatnak, de akár meg is akadályozhatja a további útjukat a közlekedés folyamatosságának és biztonságának biztosítása érdekében.

 

A rendőrség még a múlt hét folyamán tájékoztatta a gazdákat arról, hogy milyen törvényes feltételeket kell teljesíteniük ahhoz, hogy traktorjaikkal felhajthassanak az autópályákra és a gyorsforgalmi utakra – derül ki a rendőrség állásfoglalásából. A törvény szerint az összes jármű tulajdonosának individuálisan kellett volna benyújtania egy erre vonatkozó kérvényt. „Mivel a gazdák mind a mai napig nem teljesítették ezt a törvényt, ezért a rendőrség nem tehet kivételt“ – konstatálta az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

A traktorok szervezetlen érkezése a közlekedés teljes összeomlásához vezetne, amire ismét azok az ingázó gépkocsivezetők fizetnének rá, akik Pozsonyba jönnek munkába, vagy azok a kamionsofőrök, akik romlandó élelmiszereket szállítanak“ – fejtette ki félelmét az Országos Rendőr-főkapitányság.

 

 hirdetes_300x300  

A rendőrség természetesen nem tagadja meg a gazdák azon jogát, hogy törvényes módon fejezzék ki a nemtetszésüket, de véleményük szerint ehhez figyelembe kell venniük a körülményeket, elsősorban pedig a közúti forgalom folytonosságának biztosítását. „Ha mindezek ellenére a gazdák mégis megérkeznek Pozsonyba, akkor a rendőrség ki fogja használni jogosultságát, és meg fogja határozni számukra a továbbhaladási útvonalat, illetve, ha a közúti forgalom folytonossága és biztonság esetén szükség lesz rá, akkor meg fogja akadályozni a továbbhaladásukat“ – tette hozzá a rendőrség.

 

A kelet-szlovákiai gazdák ma reggel indultak útnak Nagymihályból, s traktorjaikkal ezúttal Pozsonyt vették célba, ahová az előzetes tervek szerint kedden 19.00 óra körül érkeznek meg.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/Roman Hanc

 

Megkezdődött az eddigi legnagyobb gazdatüntetés Szlovákiában

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!