A klientelizmusra, korrupció, az európai forrásokkal való visszaélésekre, maffiamódszerekre és csalásokra is felhívta a figyelmet Ján Bábjak görögkatolikus metropolita-érsek a nyitrai Svätopluk-téren zajló nemzeti Cirill-Metód zarándoklaton tartott szentmisén. Talán nem véletlenül: a misén részt vett Peter Pellegrini (Smer) kormányfő és Andrej Danko házelnök is. A misén több ezren vettek részt. 

 

„A tisztességes emberek azt akarják, hogy ezeket a problémákat végre megoldják. (…) Erkölcsi mélységekbe zuhanunk, ami még sosem tett senkit boldoggá. Igaz és világos iránymutatásra van szükségünk nem csak a lelki, de minden vezető részéről”

 

fogalmazott az érsek.

 

Pellegrini a mise után Cirill és Metód korát párhuzamba állítva azt mondta, hogy a mai időkben is „tisztességesen, becsületesen kellene élnünk, a törvények betartásával, legyünk barátságosak, segítsünk ahol tudunk és ahol kell, és nagyobb optimizmussal tekintsünk a jövőbe”.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini újra azzal érvelt, hogy kevés szó esik a jó dolgokról, az emberek „elfelejtik megbecsülni a nemzetüket”, amely „dolgos, alázatos, tisztes és barátságos”, tehát „van mire büszkének lenniük”.

 

Babjak igehirdetésével kapcsolatban megjegyezte, hogy hiányolta a pozitív dolgok felemlegetését is.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!