Marián Janušek (SNS) volt építésügyi minisztert 12 év börtönbüntetésre ítélték az ún. faliújságtender miatt, de neki egészen más tervei vannak.

 

A Žilinec (Zsolnai) újság információi szerint a volt miniszter aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy indulhasson Zsolna polgármesteri székéért. A hírt később maga Janušek is megerősítette az Aktuality.sk-nak.

 

A november 10-re kiírt önkormányzati választásokon az sns-es exminiszter tehát szeretné elődjéhez, Ján Slotához hasonlóan elfoglalni a város vezető pozícióját. Janušeknek egyébként egyelőre két ismert ellenfele van a posztért.

 

  hirdetes_300x300   

A volt minisztert a bíróság első fokon 12 év börtönre és 30 ezer euró kifizetendő bírságra ítélte. Ezen kívül 5 évre eltiltanák a köztisztviselői funkciók betöltésétől.

 

Janušek fellebbezett az ítélet ellen, és nem valószínű, hogy a választásokig eredmény születne ügyében. Tavaly októberben egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát bűnösnek, csupán „valakit be kell zárni, hogy megmutassák, Szlovákia hogy harcol a korrupció ellen”.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!