Az FTC férfi labdarúgó csapata tartott szurkolói ankétot az Üllői úton. A kérdésekre Kubatov Gábor és Orosz Pál válaszolt.

 

Kubatov Gábor: A szurkolói hozzáállást meg kellene változtatni, nagyon negatív. Például játszunk Kispesten, egy tökéletes védés után tizenegyest ítélnek ellenünk, 1-1 a vége, erre azt kiabálják nekik, hogy vedd le mezt, mikor kimennek a szurkolókhoz, pedig mindent beleadtak. Vagy van egy fiatal gyerek, akit idehoztunk, már a melegítésnél kapta a megjegyzéseket, még pályára se lépett. Elment máshová, most válogatott. Ki kéne próbálni talán azt, hogy folyamatosan biztassuk őket, türelemmel legyünk velük.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

Miért bántja az MLSZ-t a pirotechnika, a játékvezetők bírálása?

 

Kubatov Gábor: A szövetség hozzáállásáról elég annyi, hogy célozgatnak, hogy jó lenne a megállapodás a szurkolókkal, amikor ez megtörténik, megbüntetnek minket, panaszkodnak a nézőszámokra, nálunk a legmagasabb, mi kapjuk a legtöbb büntetést… A szurkolóknak elmondtam, ha az MLSZ-szel elintézik a pirotechnikát, mi nem vétózzuk meg, csak UEFA meccsen nem engednénk, a hazai bajnokságban ettől eltérhetnénk, de nehéz meghúzni, hogy hol legyen a határ, sajnos nemrég volt egy baleset is.

 

Lenyilatkozzuk, hogy a kerettől nem lenne meglepetés az Európa Liga csoportkör, aztán a második körben kiesünk? Hol vannak a magyar játékosok, minek ehhez ennyi légiós? Miért csak bírózunk? És hol vannak az évekkel ezelőtt aláíró tehetségek? És utána az a baj, hogy mi nem tartunk ki a végsőkig? Jött a Rijeka, a Zseljeznicar, a Partizani, az FCM és most a Maccabi, akitől előre be vagyunk szarva. És miért drága a mez, a jegy?

 

Kubatov Gábor: Nem félünk a Maccabitól, azt mondtuk, hogy egy komoly ellenfél, akiket nem szabad egyáltalán félvállról venni. Hol vannak a magyarok? Nézzünk szét itthon és a nemzetközi bajnokságokban is, hol vannak a magyarok? Megpróbálunk magyar tehetségeket idehozni, a DVSC-nek van egy fiatalja, el akartuk hozni, kérnek érte 3 millió eurót. A mez árát a Nike szabja meg, van replika, ami olcsóbb. A jegyeknél úgy gondolom, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának valót. Amióta itt vagyunk, nyertünk hosszú évek után bajnokságot, három Magyar Kupát, erre tellett az erőnkből eddig, reméljük hogy legközelebb már elégedettebben ülhet itt.

 

Ha egyből kiesünk az Európa Liga selejtezőből és nem nyerjük meg a bajnokságot, akkor Thomas Dolltól el kell köszönni, Nincs teljesítményhez kötve a szerződése?

 

Kubatov Gábor: Egyéves szerződése van Thomas Dollnak, amit ki fog tölteni. A szerződésében nincs teljesítményről szóló pont.

 

(…)

 

A Videotonba öntik a pénzt, hogy vesszük fel velük így a versenyt?

 

Kubatov Gábor: Komoly tárgyalásokat folytatunk egy legalább akkora, ha nem nagyobb szponzorral, mint a MOL, jó irányba haladunk, nem kell aggódni. Ha létrejön a megállapodás, akkor a nevünk természetesen nem változik meg!

 

(…)

 

Gera Zoli emlékmeccs, munkája?

 

Orosz Pál: Zoli már az edzői stáb tagja, feladatköre a technikai képzés lesz, egyéni videóelemzések, az első csapatnál főleg és az utánpótlásnál is szeretnénk felhasználni a fantasztikus tudását. Emlékmeccs lesz, de még megbeszélések kérdése az időpont és az ellenfél is.

 

Kubatov Gábor: Hajnal Tamással együtt búcsúznak majd.

 

(…)

 

Fradiváros? MLSZ időpont meghatározása? Többen évtizedek óta rontják ott a levegőt… Hogy kerülhet be a stadionba jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz.

 

Kubatov Gábor: Közbeszerzés kiírása előtt áll a Fradiváros. Sok erőt és energiát tettünk bele a tervezésbe, nincs hasonlóra példa Európában. Nem csak sportkomlexumot szeretnénk, hanem rendezvényközpontot is, ami bevétet termel. Három-négy év alatt tudjuk felépíteni, 2022-re lehet készen jelen állás szerint. Az MLSZ-t nem akarom nyilvánosan szidni. A pirotechnika egy bonyolult világ, néha én is megengedőbb vagyok a kelleténél.

 

(…)

 

Tudja-e garantálni, hogy se a név, se a szín, se a címer nem változik (lásd MOL Vidi)?

 

Kubatov Gábor: Nincs az a pénz, hogy ezek megváltozzanak.

 

(…)

 


ulloi129.hu: Élő a szurkolói ankétről

Nyitókép: dailymotion.com/video

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!