A Körkép.sk, az érintetthez közeli információi szerint egyre közelebb van a saját párt alapításához Simon Zsolt. Az MKP-ból és a Most-Hídból is távozott, Világi Oszkár felvidéki magyar oligarchával közeli kapcsolatban álló korábbi mezőgazdasági miniszter így szeretné túlélni a parlamenti választásokat.

 

Célja, hogy saját mini pártjával a későbbiekben csatlakozzon valamelyik nagyobb politikai formációhoz, így élve túl a következő parlamenti választásokat.

 

Értesüléseinket, mármint a pártalapítással kapcsolatban az aktuality.sk cikke is megerősíti, mely szerint Simon Zsolt a napokban több találkozón is részt vett, melyen saját politikai jövőjét és a zászlóbontás részleteit vitatják meg.

 

 hirdetes_810x300  

Simon Zsolt Világi Oszkár közbenjárására került az akkor MKP irányítása alatt álló mezőgazdasági tárca élére. Kapcsolatuk továbbra is rendszeres, mely a Világi-közeli Paraméter cikkeiben is jól nyomon követhető, és vélhetően ez így is marad.

 

„Több régióban is találkozok az emberekkel, beszélgetünk az esetleges pártalapításról“

 

– nyilatkozta az aktuality.sk-nak. A portál szerint a gömöri politikus magyar érdekképviseletben gondolkodik.

 

Simon Zsolt és Menyhárt József (MKP) kézfogása a DAC egyik mérkőzésén. Kép: Körkép.sk

 

Míg az MKP a felmérések szerint Menyhárt József vezetésével valódi politizálás híján egyre inkább távolodik a parlamenti küszöbtől, a Most-Híd sincs irigylésre méltó helyzetben.

 

A Körkép.sk információi szerint így bizonyos csallóközi gazdasági körök számára akár egy Most-Híd – MKP – Simon Zsolt féle tengely sem lenne elképzelhetetlen, mely azért jelen pillanatban még elég távol áll a realitásoktól.

 

Simon Zsolt és Bugár Béla. Kép: aktuality.sk

 

Simon legutóbb azzal vétette magát észre, amikor nem szavazta meg az ellenzék javaslatát a tüntető gazdák követeléseivel kapcsolatban a parlament legutóbbi ülésén.

 

A nyári uborkaszezon után mindenesetre forró politikai ősz vár ránk.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!