Érdekvédelmi szervezet létrehozásán munkálkodnak azok a kis- és közepes gazdák, akik már több országos tüntetést is szerveztek. A kezdeményezést képviselők azt is megerősítették, hogy a júniusi pozsonyi tüntetésüket csupán felfüggesztették.

 

A szlovákiai kis- és közepes gazdák már hónapok óta újra és újra jelzik, hogy milyen hiányosságok és visszaélések történnek a mezőgazdaság területén. Most egy olyan érdekvédelmi szervezet létrehozásán dolgoznak, amely képviseli majd őket.

 

„Jövő hét folyamán elkészül az alapszabályunk, ezután kérvényezzük a szervezet bejegyzését, mely egyelőre polgári társulásként működik majd”

 

nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Patrik Magdoško, a tüntetések egyik szervezője, aki arról is beszámolt, hogy továbbra sem történt meg a Peter Pellegrini kormányfővel tervezett találkozó.

 hirdetes_300x300  

 

Német sajtó: Mocskos harc folyik Szlovákiában a termőföldekért. A gazdák úgy érzik, magukra maradtak

 

A megmozdulás kezdeményezői megerősítették, hogy a pozsonyi tüntetést csupán felfüggesztették.

 

„Sztrájkkészültségben vagyunk, a kormány lépéseire várunk.”

 

tette hozzá Magdoško, aki elmondta, hogy a gazdák most a Pozsonyi Memorandum kiegészítésére és a parlament általi elfogadására várnak.

 

„Mindegyik politikai pártot megszólítottuk. Körülbelül két hét múlva kerekasztalt hívunk össze, hogy mindenki bemutassa javaslatait. Ha a memorandumot nem hagyja jóvá a parlament, újra megyünk Pozsonyba”

 

nyilatkozta Magdoško, aki díjazta Jaroslav Čižnár főügyész hétfői bejelentését, miszerint a gazdák által beadott feljelentéseket felülvizsgálták, és néhány esetben megállapították, hogy helytelenül jártak el a rendőrök és ügyészek az ügyekben.

 

teraz.sk

Nyitókép: körkép.sk/kzs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!