Andrej Danko házelnök a három közjogi méltóság mai találkozója után azt mondta, hogy ilyen komoly helyezetben hagyni kell dolgozni az illetékes szerveket.

 

Elmondása szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a sajtóban megjelent híreket, de az egész társadalom számára fontos, hogy a vietnami vállalkozó elrablásának ügye ne váljon a politizálás áldozatává. Ezek után felszólította az ellenzéket, hogy legyenek megfontoltak, és fejezzék be a  kriminalizálást, valamint a vádaskodást.

 

Danko szerint előre senkit sem szabad vád alá helyezni, de ha kiderül, hogy Szlovákiát átverték és kihasználták, akkor a bűnösnek el kell nyernie a büntetését. A parlament elnöke mind az államfő, mind a kormányfő lépéseit üdvözli.

 

 hirdetes_810x300  

A parlament elnöke sajtótájékoztatójában kijelentette, hogy a házelnöki pozíciójából adódóan tiszteletben tartja az illetékes szervek hatáskörét.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Andrej Kiska államfő bizalmatlanságát fejezti ki Denisa Saková belügyminiszterrel szemben, Danko azt mondta, hogy a kormányfő álláspontja a fontos, hiszen ő vállal felelősséget az egyész kormányért.

 

Sajtóhírek szerint Bugár Béla azt mondta a Pátria Rádiónak, hogy abban az esetben, ha bebizonyosodnak a vádak, nem tudja elképzelni, hogy a továbbiakban is a kormányban maradjon. A kijelentését a SME-nek is megerősítette.

 

Vyhlásenie predsedu parlamentu Andreja Danka po stretnutí s premiérom a generálnym prokurátorom.

Gepostet von Tablet.TV am Montag, 6. August 2018

 

Körkép.sk

Nyitókép: Sme/Jozef Jakubčo

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!