A Smer elnökjelöltje Ľuboš Blaha (Smer) parlamenti képviselő és az európai ügyekért felelős parlamenti bizottság elnöke szerint csak egy „baloldali, dolgozó embereket képviselő” személy lehet. A szélsőséges baloldali nézeteiről is ismert képviselő szerint nagy szerepet kap választásnál a matematika.

 

„Egy elfogadott, megválasztható személynek kell lennie, aki széles néprétegeket képes megszólítani, nem csak a baloldaliakat. Nehéz ilyen jelöltet találni”

 

nyilatkozta a SITA hírügynökségnek.

 

A Smerben egyre több szó esik Miroslav Lajčák jelenlegi külügyminiszterről, aki nem párttag, de a Smer jelöltjeként kapta meg a külügyi tárcát.

 hirdetes_810x300  

 

„Bizonyos geopolitikai kérdésekben nem értünk egyet. Én kritikusabb vagyok a nyugati hatalmakkal szemben. Ennek ellenére nagyra becsülöm diplomáciai munkáját, amit az egész világon elismernek. Ma az ENSZ közgyűlésének elnöke, ő az első szlovák, aki betöltötte ezt a pozíciót. Az ilyen nevek segíthetnek [az államfőjelölt kérdésében]”

 

mondta Blaha. Hangsúlyozta, hogy az elnökválasztások nem a baloldaliságról, hanem a megválaszthatóságról szólnak.

 

„Edo Chmelár nagyon igyekszik. Nagyon jó kapcsolatom és tapasztalatom van vele. Mindketten baloldali értelmiségiek vagyunk. Egyrészt szorítok neki, másrészt azonban nehezen tudom elképzelni, hogy sikerülne neki megszólítani a választók több mint 50 százalékát”

 

A smeres politikus szerint a Smer jelöltje „baloldali, karizmatikus és vállalható” személy lesz. Ezzel gyakorlatilag jelezte, hogy Marek Maďarič smeres politikus, egykori kultuszminiszterre nem szavazna.

 

„Maďarič nem az a jelölt, aki meggyőzőbb lenne számomra, mint Edo Chmelár”

 

jelentette ki.

 

Webnoviny.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!