Indiában a heves esőzések több ezer embert vágtak el a külvilágtól. Kerala tartomány hivatalai állami segítséget kértek a mentési munkálatokhoz.

 

Újabb özönvízszerű esőzések sújtották a dél-indiai Kerala tartományt. Jelentős területek kerültek víz alá, és több ezerember került a víz fogságába. A helyi mentőalakulatok nem jutnak el a katasztrófával sújtott vidékre, de még ellátmányt sem tudnak az ott rekedteknek bejuttatni – a terület csak csónakokkal és helikopterekkel közelíthető meg.

 

Több mint háromszázezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát, jelenleg is ideiglenesen felállított táborokban élnek. Keralában az elmúlt száz év legsúlyosabb árvizeként tartják számon a mostanit, még a monszunesők idején mért átlagot is kétszer meghaladja a lehullott csapadékmennyiség.

 

 hirdetes_400x285  

Narendra Modi indiai kormányfő repülőgépről tartott szemlét a terület felett, majd a kormány 1 milliárd rúpia (63,2 millió euró) állami támogatást különített el Kerala tartománynak, amelyet augusztus 8-tól sújtanak szokatlanul heves esőzések. Indiában az idei monszunesők miatt eddig 1000 ember halt meg, csak Keralában 300-an vesztették életüket.

 

A gyönyörű lagúnái miatt a turisták körében rendkívül népszerű dél-indiai tartományban az időjárás miatt akadozik a légi és vasúti közlekedés.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!