Pozsony polgármestere, Ivo Nesrvonal ma rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze, ahol arra a helyzetre reagált, ami tegnap alakult ki Pozsonyban az intenzív esőzés miatt.

 

 „Ez ennek a korszaknak a szimbóluma. Számolnunk kell vele, ugyanis a vízáradatot nem lehet megállítani“

 

– jelentette ki Nesrovnal.

 

négymillió euróért felújított Nagyszombati vám (Trnavské mýto) alatti aluljárót tegnap elöntötte az özönvízszerű eső. Nesrovnal elmondása szerint az intenzív beavatkozásnak köszönhetően az aluljáróból két óra alatt sikerült eltávolítani a vizet. A polgármester azt is hozzátette, hogy ma estére szintén intenzív esőket jósolnak a meteorológusok.

 hirdetes_810x300  

 

A Nagyszombati vám alatti alauljáró tegnap. Fotó: Marína Pavlovičová

 

„Nem vagyunk szovjet mérnökök, akik a szélnek és az esőnek is parancsolni akartak. A jó hír az, hogy fel vagyunk készülve, és szombaton is megmutatkozott, hogy az ellenőrző mechanizmus milyen jól reagált“

 

– folytatta Nesrovnal.

 

Özönvíz után – Pozsonyban leállt a közlekedés, az egyik kórháznak is problémái akadtak

 

​Zsolt Lukáč, a Pozsonyi Vízügyi Társaság vezetőségének elnöke elmondta, hogy az elárasztott utak és aluljárók már régóta problémát jelentenek. Az utak elárasztását az az esővíz okozza, amely a Kárpátokból folyik le Pozsonyba. A szennyvíz számára kialakított kanalizáció pedig egyszerűen nem képes elnyelni ezt a mennyiségű vizet.

 

Nesrovnal szerint a város már nekikezdett a vízfelfogással kapcsolatos rendelkezések megvalósításának, a júniusi esőzések után pedig a csapadékvíz-elvezető nyílások javításai is megkezdték. „Természetesen ezek hatalmas kiadásokat jelentenek“ – tette hozzá.

 

HNonline.sk

Nyitókép: TASR

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!