Pozsonyban egyre csak nő a regisztrált autók száma. A BA rövidítést már rég kimerítettük, és lassan a BL kezdetű rendszámok kombinációiból is kifogyunk. Jövőre jöhet az új rövidítés.

 

A pozsonyi járásokban regisztrált autók jövő évben új rövidítést kapnak majd. A főváros részére a BD, BE, BI és BT rövidítéseket tartják fenn, ezek közül egyet jövőre bevezetnek.

 

Hogy melyik is kövesse a sorban az eddig megszokott BA és BL jelzéseket, arról a közvélemény is dönthet. A rendőrség a facebook-on indított közvéleménykutatást.

 

 hirdetes_810x300  

A felhívás szerint október 8-ig az első kettő, tehát a BD és a BE jelzés közül lehet választani, ezután jön sorra a BI és a BT jelzés, majd novemberben a két forduló „nyertesei” közül egy újabb szavazás dönti el a véglegest.

 

 

Egyébként a többi megyei városra is készek már a következő rövidítések. Besztercebánya a BB-ből való „kifogyás” után a BC és BK közül választhat, Kassán előbb vagy utóbb KC és KI kezdetű rendszámok bukkanhatnak majd fel, Nyitra az NR-ről az NI-re és az NT-re áll majd át, Eperjesen a PV-t és a PS-t vezetik majd be, Trencsénben a TC és a TE jelzésű kocsik szaladgálhatnak majd, Nagyszombatban TA és TB rövidítések jelennek majd meg, Zsolnán pedig a ZI és a ZL lesz az újonnan bejelentett járművek rendszámának rövidítése.

 

hnonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!