A Komáromi járásbeli Újgyallán (Dulovce) tragédiába torkollott egy házi burcsák kóstoló. Egy férfi meghalt, egyet kórházban ápolnak.

 

Csütörtök este négy férfi is eszméletét vesztette, miután belélegezték az erjedő szőlőléből származó gázokat egy pincében. Egy 76 éves férfi – a pince tulajdonosa – a helyszínen életét vesztette, egy 68 éves férfit még kórházban ápolnak, ketten pedig otthon lábadoznak.

 

A tragédia akkor kezdődött, mikor csütörtök este a 76 éves férfi lement a pincéjébe. Rosszul lett, a nála vendégeskedő 68 éves férfi segítségére sietett, de miközben próbálta kivinni az idősebb férfit a helyiségből, ő is eszméletét vesztette.

 

 hirdetes_300x300  

„Pánik alakult ki, mind a kettejüknek egy 41 éves férfi, és egy 16 éves fiú próbált segíteni a szomszédos házból. Ők is eszméletüket vesztették a pincében.”

 

írta le a történéseket Božena Buchterová, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 

Azonnal mentőegységeket küldtek ki a helyszínre, akik kimenekítették a férfiakat a pincéből és kórházba szállították őket.

 

A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, hogy ne becsüljék alá az erjedő gyümölcslevek erejét.

 

„Minden évben szükségtelen tragikus halálesetekre kerül sor ebben az időszakban. A burcsák erjedése során széndioxid szabadul fel. A kisebb és zárt helyiségekben az erjedés erős koncentrációt eredményez, és ennek belélegzése eszméletvesztéshez vezethet. Az eszméletlen ember végül az oxigénhiány miatt megfullad.”

 

figyelmeztetett Bruchterová.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!