A kapitányi rang csókolgatásához mérhető botrányba keveredett Andrej Danko (SNS) házelnök. A Denník N szlovák napilap által közzétett információk szerint a jogi végzettségű Danko jogtalanul használja neve előtt a JUDr. kifejezést.

 

FRISSÍTVE: 20:27 – Megtalálhatták Danko diplomáját – egy teljesen másik egyetemen.

 

Egy JUDr. Andrej Danko szerepel az egyetemi nyilvántartásban. Eszerint 2000-ben egy Andrej Danko nevű diák a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen szerzett jogi doktori diplomát. A sajtót erről a Szlovákiai Ügyvédi Iroda szóvivője értesítette.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovák lap szerint „rejtély“, hogyan és honnan szerezte titulusát. Danko neve ugyan szerepel a Komenský Egyetem végzős nyilvántartásában, ám csak Mgr. titulussal, a doktori munka, amelynek köszönhetően (elvileg) megszerezte a JUDr. előtagot, nem elérhető.

 

Az oktatási intézmény Danko jóváhagyása nélkül nem hajlandó elárulni, hogy egyáltalán náluk szerezte-e a végzettségét a házelnök, akinek doktori munkája a jelek szerint eltűnt a Jogi Tanszék könyvtárának sűrűjében.

 

Tény, hogy Danko máshol is megszerezhette doktori titulusát, ám hivatalosan közzétett életrajzában más oktatási intézményt nem tüntetett fel.

 

Andrej Danko SNS-vezér bocsánatkérést követel a sajtótól, mert ő legálisan szerezte doktori címét. Jelenleg görögországi munkalátogatásáról üzent haza:

 

„A pozsonyi Komenský Egyetem rendes végzőse voltam, rendesen fejeztem be a doktori tanulmányaimat, ahogy a jogi gyakorlatot is. Minden általam használt titulust legális úton kaptam meg. A Denník N mocskos játékaiban nem veszek részt”

 

nyilatkozta.

 

Körkép.sk

Nyitókép: eTrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!