Az állam Szlovák Vízművek könnyen két szék közé eshet. Nem egész kilenc hónap állt rendelkezésére, mégsem sikerült sikeres közbeszerzési eljárást lefolytatnia, hogy lecserélje a Ponton City kétes hátterű kompját szeptember végével.

 

A Vízépítési Vállalat mint megrendelő, tegnap szerződést bontott a Szlovák Vízművekkel, mert ez utóbbi nem tudta biztosítani a megadott határidőig (szeptember 24.) az előírásoknak megfelelő kompot, amely Vajka és Keszölcés között közlekedett volna.

 

A felek az év elején állapodtak meg arról, hogy az említett határidőig új közbeszerzési eljárást bonyolítanak le a meglévő régi komp felújítására, vagy egy új vásárlására. A projekt lényege az lett volna, hogy tartós megoldást találjon a jelenlegi helyett, most ugyanis még mindig a kétes hátterű Ponton City féle kompjár Vajka és Keszölcés között (kompmutyi). A vízművek azonban hiába kapott nyolc hónapnyi időt, egyetlen épkézláb közbeszerzést nem tudott lebonyolítani.

 

 hirdetes_300x300  

A terv az volt, hogy jobb feltételekkel szerzett komppal helyettesítik a Ponton City-ét, az előnytelen szerződést pedig megszüntetik. Az egész tervnek az volt a feltétele, hogy a Szlovák Vízművek szeptember végéig sikeres közbeszerzést és üzemképes kompot biztosít. Ám ennek nem tett eleget.

 

A vízművek számára rendkívül előnytelen (értsd. túlárazott) Ponton City féle szerződésnek tehát jelenleg nincs tartós alternatívája, bár a megállapodások szerint a cég szerződése szeptember végével véget ér. A bősi vízerőmű környékén lévő falvak polgármesterei aggódnak, a kompjárat sorsa ugyanis bizonytalanná vált.

 

Pravda.sk

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!