Az utóbbi napokban nagy port kavart az a fantomkép, melyet a szlovák speciális ügyész mutatott be. Főleg, miután egy férfi nem csak a rendőrségen, de a szlovák sajtónak is jelezte, ismerni véli a képen szereplő férfit.

 

Marek, egy nagymácsédi férfi azzal kereste meg a Nový Čas szlovák napilapot, hogy egyik volt kollégájára ismert a fantomképen. Elmondása szerint a fotón szereplő Miroslavval építkezésen dolgozott együtt, a férfi a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság idején Nagymácsédon élt családjával, augusztusban azonban Ostravára költözött.

 

Marek szerint Miroslavról köztudott volt a faluban, hogy játékgépezik, miközben nincs munkája, emiatt pedig gyanús lett a falubeliek szemében.

 

 hirdetes_810x300  

Pár nappal később kiderült, a szlovák rendőrökkel együttműködnek a cseh szervezettbűnözéssel foglalkozó hivatal dolgozói, azonban részletekről nem számolhattak be.

 

Forró nyom a Kuciak–Kušnírová gyilkosság ügyében! Felismerték a fantomképen szereplő férfit

 

Most szintén a Nový Čas közölt friss híreket az üggyel kapcsolatban. A szlovák lap közlése szerint Miroslavot már kereste a rendőrség Szepestapolcán (Spišská Teplica), ahonnan származik.

 

„Talán két hete voltak itt a rendőrök. Civil ruhában jöttek. Miro felől kérdezősködtek, hogy valaki látta-e. Fotókat mutattak – Miroét, a feleségéét és anyjáét. Mindannyian meglepődtünk. Nem tudtuk miről van szó”

 

mondták a szomszédok, akik gyerekkora óta ismerik Miroslavot. A faluban élő rokonai semmiről sem tudtak.

 

„Szerintem ezen a fantomképen nem Miro van. Lehet, hogy kicsit hasonlít, de nem hiszem, hogy az én unokám lenne az. Ő jó, dolgos ember, soha senkint nem bántott. Nem tudom elképzelni, hogy úgy megváltozott volna, hogy erőszaktevő váljon belőle. Nálam nem voltak a rendőrök”

 

mondta Miroslav nagymamája, Anna.

 

A Nový Čas arról is beszámolt, hogy a lapot maga Miroslav is megkereste, egyben ki is zárt bármiféle kapcsolatot Kuciakékkal.

 

„Mikor az anyósom és a rokonaim hívtak, akkor teljesen készek voltunk, miért pont én. Hisz nekem semmi közöm ehhez. Pénteken elkezdtem hivogatni a rendőrséget, ők elkérték a telefonszámom, de egyelőre senki sem hívott.”

 

mondta a lapnak Miroslav, aki szerint egész családját sokkolta, hogy az ő képével van tele minden Szlovákiában. A férfi azt is elmesélte, hogy a jobb munka miatt költöztek el Nagymácsédról, ráadásul nem érti, hogy miért segítene az ő tanúvallomása a kettősgyilkosság ügyében, mikor Ján Kuciakot és jegyesét sosem látta.

 

„Én azt sem tudom, hogy hol van az a ház, nem tudom azt sem, hogy melyik utcában volt”

 

nyilatkozta.

 

cas.sk, körkép.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!