Mint ahogy arról a Körkép.sk is tegnap este beszámolt, Andruskó Zoltán, a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja Marián Kočnert nevezte meg a merénylet főmegbízójaként. Roman Kvasnica szerint a kétes vállalkozó a jelenlegi kormányzat „terméke”, akitől maguk is félnek. A Hospodárske Novinynek  adott interjújában beszélt Kočner Hedvig-ügyben játszott szerepéről is.

 

„A jogállam azt is jelenti, hogy minden egyes agresszív megnyilvánulásnál, legyen az szóbeli, a hatóságok cselekednek, és a törvényt szegő személy tette nem marad következmények nélkül. Kočner esetében ez nem működött, és ezzel a politikai garnitúra azzá tette őt, aminek ma látjuk: egy olyan ember, akitől mások félnek…”

 

fogalmazott Roman Kvasnica, Martina Kušnírová családjának jogi képviseletét ellátó ügyvéd. A rendőrségről évekkel ezelőtt kiszivárgó maffialistán is szereplő Kočnert még júniusban helyezték vizsgálati fogságba a Markíza tévével kapcsolatos váltó ügy miatt. Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása kapcsán a múlt héten letartóztatott négy vádlott közül Andruskó Zoltán bizonyult a legegyüttműködöbbnek, aki sajtóértesülések szerint Marián Kočnert  nevezte meg főmegbízóként.

 

Vallott a Kuciak-gyilkosság egyik gyanusítottja: Kočner volt a megrendelő

 hirdetes_810x300  

 

A miniszterelnök nevében

 

Az JOJ televízió az őrizetbevételek után szellőztette meg, hogy a megbízó a komáromi Alena Zsuzsová lehetett. Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje a hír megjelenésekor hangsúlyozta, hogy valószínűbb, hogy közvetítői szerepet játszott. Zsuzsováról az is kiderült, hogy remekül beszél olaszul, és közvetlen kapcsoaltban állt Kočnerrel, akinek tolmácskodott is.

 

Roman Kvasnica a HN-nek adott interjúban beszélt Kočner Hedvig-ügyben játszott szerepéről. Mint ismeretes Malina Hedviget 2006-ban brutálisan megverték Nyitrán a nyílt utcán, amiért magyarul beszélt. Az akkori Smer-SNS-HZDS kormány, de különösen Robert Fico kormányfő, illetve az akkori belügyminiszter, Robert Kaliňák (mindketten Smer) hazugnak állították be a szerencsétlenül járt lányt, nyilvánosan megalázták és azt állították, hogy „önmagát verte meg”. A Hedvig elleni eljárást, amelyet politikai nyomásra indítottak, a mai napig nem zárták le.

 

Kvasnica a következőképp emlékezik vissza az erre vonatkozó beszélgetésre:

 

„Malina Hedvig ügyében [Kočner] engem két alkalommal keresett meg. Először azt mondta, hogy van megoldási javaslata erre az ügyre, de ahhoz arra lenne szükség, hogy ő [Hedvig] legalább részben elismerje, hogy csak kitalálta a támadást. És az eljárást ellene le is állítanák. Megkérdeztem Kočnertől, kinek a nevében a tárgyal. Azt válaszolta, hogy a szlovák kormányfő nevében (akkor Robert Fico volt a miniszterelnök  – a szerk. megj.)

 

Tudtam, hogy Kočner szoros kapcsolatot ápol Dobroslav Trnka akkori főügyésszel, aki Hedvig ügyével is foglalkozott. Hedvig ügyét olyan emberek vizsgálták ki, akik mind Kočner rokonai voltak, azt hiszem, a sógora is ott volt. Kezdetben azt hittem, hogy Trnka nevében keresett meg, aztán elmondta, hogy a kormányfő nevében érkezett. Mondtam neki, hogy ezt sosem javaslom Hedvignek, mert ő semmit sem talált ki”

 

mondta Kvasnica.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!