A Focus legfrissebb felmérése szerint a legmegbízhatóbb politikus továbbra is Andrej Kiska jelenlegi köztársasági elnök. Kiskát a megkérdezettek 41,3 százaléka tartja megbízhatónak. Kicsivel lemaradva Peter Pellegrini (Smer) kormányfő a második 39,7 százalékkal.

 

Andrej Danko (SNS) jócskán (12 százalékponttal) lemaradva mindössze a harmadik (29,3 százalék), de még így is megbízhatóbbnak tartják őt, mint Bugárt vagy Ficót.

 

Bugár Béla (Most-Híd) pártelnök és államfőjelölt a negyedik helyen végzett, 27,7 százalékkal. Megelőzi Richard Sulíkot (SaS), aki 26,7 százalékkal az ötödik helyet kapta meg. Robert Fico (Smer) parlamenti képviselőt és exkormányfőt a megkérdezettek mindössze negyede tartja megbízhatónak.

 

 hirdetes_810x300  

A legtöbben Marián Kotlebát (83 százalék) tartják megbízhatatlannak. Kisebb szünet után Alojz Hlina (KDH) pártelnök következik (74,3 százalék). Robert Fico így a negatív rangsorban a negyedik helyet szerezte meg Igor Matovič után. Az MKP elnöke, Menyhárt József nem szerepel a felmérésben.

 

Érdemes kiemelni, hogy egyik politikus sem kapott több megbízható, mint megbízhatatlan értékelést. „Teljesen megbízhatónak” a legtöbben Peter Pellegrinit tartják, ám ők is csak a megkérdezettek 12,7 százalékát teszik ki.

 

 

 

Ami a megízhatóság időbeli alakulását illeti, Bugár Béla nem örülhet túlságosan. Míg a 2016-os választások előtt 44 százalék tartotta megbízhatónak, a Smerrel kötött koalíció után már csak 38, 2017 januárjában pedig már 29 százalékra esett vissza a szavának hitelt adók aránya. Majd 2018 elején történt egy kisebb javulás, de a Kiuciak-gyilkosságot követően a korábbinál is alacsonyabb szintre zuhant le hitelességi indexe.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!