Az MKP Érsekújvári Helyi Alapszervezete a 2018-as önkormányzati választásokon Klein Otokár polgármester-jelöltet támogatja. A város jelenlegi polgármestere  független jelöltként már 2014-ben is győzni tudott a Smer támogatásával. Klein Otokár szintén 2014-ben nyíltan támogatta Robert Ficot az államfőválasztáson.

 

Klein Otokár 2014-ben Robert Fico államfőjelöltet támogatók között. Kép: topky.sk

 

Robert Fico középen, Klein Otokár jobbról a második. Kép: topky.sk

 

Klein Otokár (középen) és Robert Fico (háttal). Kép: Topky.sk

 

Nagy Dávid, az MKP helyi elnöke jelenleg Klein Otokár mellett alpolgármesteri tisztséget tölt be.

 hirdetes_810x300  

 

„Az elmúlt választási időszak kedvező eredményei okot adtak arra, hogy az elnökség megkezdje a tárgyalásokat Klein Otokár polgármester úrral. A tárgyalások során mindkét fél kifejezte további együttműködési szándékát, Érsekújvár hosszútávú fejlődése érdekében”

 

– tájékoztatta a Körképet a helyi szervezet elnöke.

 

Az érsekújvári MKP jelenleg 6 képviselővel rendelkezik a városi testületben, A novemberi helyhatósági választásokon 12 képviselőjelöltet indít. A párt saját helyi tevékenységével kapcsolatban úgy fogalmaznak, hogy a most befejeződő választási ciklusban a város elindult a békés együttműködést és elindulni a fejlődés útján.

 

„Közös erővel sikerült felújítani több jelentős épületet és intézményt, lecserélni az évtizedek óta elhanyagolt útburkolatot és járdákat, megóvni a zöldterületet és sok egyéb fejlesztést véghezvinni. Továbbá nagy hangsúlyt fektetett a polgárokkal való, napi szintű aktív kommunikációra is. Végül, de nem utolsósorban az MKP külön kiemeli az anyanyelvhasználat terén történt kedvező változásokat. Az eredményeket tekintve sikeres négy évet tud maga mögött, mely során képviselői bebizonyították, hogy a szlovák-magyar politikai együttműködés lehetséges és eredményes”

 

– áll a sajtónyilatkozatban.

 

Körkép.sk

Nyitókép: MKP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!