A Pozsonyi Járásbíróság felmentette azt az indiai férfit, aki tavaly októberben önvédelemből megölte Branislav Balucha futballistát. A bíró szerint a tett önvédelemnek minősül, nem pedig bűnténynek.

 

Az ítélet egyelőre még nem jogerős, az ügyész fellebbezett.

 

Az összecsapásra tavaly októberben Pozsony központjában, a német nagykövetséghez közel került sor. Az első hírek arról szóltak, hogy a férfiak egy taxi miatt verekedtek össze, ám az indiai Nishit Timothy később jelezte, hogy önvédelemből húzta elő a kést, mivel rasszista indítékkal támadtak rá.

 

 hirdetes_810x300  

Az indiai származású, de szlovák állampolgár Nishit Timothy ezután nyakon szúrta az egyik támadóját, a pozsonyi Branislav B.-t, akit ugyan a járókelők azonnal elsősegélyben részesítettek, ám a férfi minden igyekezetük ellenére elvérzett. Nishit Timothy egy másik férfit is megsebesített, majd elrohant. A férfit háromnegyed órával később a Mihály-kapunál tartóztatták le a rendőrök.

 

A Pozsonyi Járásbíróság egy év elteltével hozott ítéletet, az férfit felmentették, ugyanis a bíró szerint „a vádlott cselekedete megfelelt a jogos önvédelemnek”.

 

Az ítélet meghozásában főleg a biztonsági kamerákból származó felvételek segítettek, amelyek pontosan rögzítették a konfliktus kezdetét.

 

Sme.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!