A parlament alelnöke, Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) kedden feljelentést tett a Főügyészségen a parlament elnöke, Andrej Danko (SNS) ellen a rigorózusi munkájával kapcsolatban. A képviselő asszony annak a kivizsgálását kéri, hogy a Bél Mátyás Egyetem törvényesen járt-e el Danko ügyében. 

 

Ďuriš Nicholsonová szerint annak a gyanúja áll fenn, hogy egy köztisztviselő visszaélt a hivatali hatáskörével és bűntettet követett el.

 

„Felmerül a kérdés, hogy az, aki törvényellenességet vitt véghez, nem azért tette-e mindezt, hogy elfedje az esetleges plagizálást vagy valami hasonlót, ami Danko úrral mint köztisztviselővel kapcsolatban a Büntető Törvénykönyv értelmében kimerítheti a hivatali hatáskörrel való visszaélés tényállását”

 

– mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Ďuriš Nicholsonová szerint a bűnüldöző szerveknek az egész helyzetet meg kellene vizsgálniuk. Ezzel kapcsolatban kezdeményezte azt is, hogy a Főügyészség vizsgálja ki, az egyetem törvényesen járt-e Danko ügyében. Ďuriš Nicholsonová ugyanis egy jogi elemzés alapján azt állítja, hogy az egyetem a törvénnyel ellentétben cselekedhetett.

 

„Léteznek olyan jogi szakvélemények – ezekre támaszkodik a mi jogi elemzésünk is – , melyek szerint az Bél Mátyás Egyetem vezetésében valaki törvényellenesen járhatott el, mivel az egyetem eljárása, tehát a rigorózusi munka titkosítása, illetve a hozzáférés korlátozása a visszamenő hatály elemeit hordozza. Danko úr még 2000-ben adta le a munkáját, és akkor teljesen más jogi szabályozás vonatkozott rá, ami nem tette lehetővé a licencszerződés aláírását, illetve a rigorózusi munkához való hozzáférés korlátozását, vagy annak titkosítását”

 

– magyarázta Ďuriš Nicholsonová.

 

Ďuriš Nicholsonová asszony ezen tettét a parlament elnöke, Andrej Danko nem fogja kommentálni. Hadd alakítsa ki mindenki a saját véleményét” – mondta Danko szóvivője.

 

Sme.sk

Nyitókép: SITA

 

A Bél Mátyás Egyetem rektora felszólította Dankot, hogy mutassa meg a rigorózusi munkáját

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!