A Legfelsőbb Bíróság határozatában található indokolás szerint Ján Kuciakot hivatásos személy figyelte meg meggyilkolása előtt.

 

A dokumentumból kiolvasható, hogy Alena Zsuzsová a bűnrészeseknek olyan telefont adott át, amelynek képgalériájában fotók és videók voltak Ján Kuciakról, illetve adatok Kuciak házáról. A taláros testület ebből arra a megállapításra jutott, hogy volt, aki adatokat gyűjtött a gyilkosság elkövetőinek.

 

„A meggyilkolt újságíró profilját valószínűleg egy hivatásos személy dolgozta ki, egy újságíró vagy magánnyomozó”

 

áll a határozatban. Zsuzsovát egyelőre megbízóként kezelik, de nem utal semmi arra, hogy ő lenne a megbízói sor utolsó láncszeme, mivel sosem került személyes kapcsolatba vagy bármilen kontaktusba Kuciakkal, illetve neki és bűntársainak a pénzen (érts: a gyilkosságért kapott jutalmon) kívül semmilyen indítékuk nem volt Kuciak megölésére.

 hirdetes_810x300  

 

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a vádlottaknak semmilyen személys indítékuk nem volt a gyilkosságra, csakis az anyagi motiváció, amit azért a gyilkosságért kaptak, amit talán nem D., hanem egy másik személy megrendelésére követtek el, és D. csak közvetítette a megrendelést”

 

fogalmaz a dokumentum, amelyben anonim jelzéseket használnak nevek helyett.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!