Miroslav Lajčák külügyminiszter – akit a Smer már hónapok óta próbál meggyőzni arról, hogy induljon az államfőválasztáson – már nem mondja olyan határozottan, hogy nem fog indulni a köztársaságielnök-választáson.

 

Van törvényi határidő, de az álláspontom világos“ – válaszolta Lajčák csütörtökön a parlamentben arra a kérdésre, hogy mikor fogja végre közölni a végleges döntését.

 

Lajčák az utóbbi hónapokban az újságírói kérdésekre folyamatosan azt válaszolta, hogy nem szándékozik indulni az államfőválasztáson, mivel továbbra is a külpolitikával szeretne foglalkozni.

 

 hirdetes_300x300  

A parlamentben újra elismételte, nincs meggyőződve arról, hogy indulnia kellene a választásokon. Mindemellett azonban azt is hozzátette, hogy a hivatalos bejelentésig még van ideje. Lajčák azt sem zárta ki, hogy addig még megváltoztatja a véleményét.

 

Lajčákot rendkívül lehangolta, hogy a választásokon való indulását azon a szinten kezelik, hogy a Smernek sikerül-e őt meggyőznie vagy sem. „Ezt az egészet hiba abba a kontextusba helyezni, hogy a Smernek sikerül-e meggyőznie. Felnőtt ember vagyok“ – mondta.

 

A SME a koalíciós pártok magas beállítottságú tagjait ismételten megkérdezi a Smer esetleges államfőjelöltjéről. Ezek szerint az információk szerint Lajčák még nem bólintott rá arra, hogy a Smer színeiben induljon az államfőválasztáson, ám az utóbbi időben már eljutott arra a pontra, hogy megfontolja az indulást.

 

Sme.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!