Az alábbiakban újraközöljük a 9. évfordulón megjelent cikkünket.

 


 

A 2008/09-es idény 14. fordulójában a pozsonyi Slovan látogatott el Dunaszerdahelyre. A két rivális rangadóját rég nem látott érdeklődés övezte, a lelátók zsúfolásig megteltek, igazi futball-láz uralkodott a városban.

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila/archív felvétel

 

 hirdetes_810x300  

A találkozó jó hangulatban zajlott, egészen addig, amíg a vendégszurkolók nem kezdtek füstbombákat és petárdákat dobálni a játéktérre és a rendőrökre. Büntetlenül. Majd a mérkőzés 17. percében a rohamrendőrség – máig nem bizonyított kődobálásra hivatkozva – váratlanul rohamot indított az egyik hazai szektor ellen.

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila/archív felvétel

 

 

A szurkolóverés hivatalos mérlege több mint 50 sérült, közülük egy, Lengyel Krisztián, maradandó károsodást szenvedett. Az akkor 18 esztendős szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak el Pozsonyba. A több ezer DAC-szurkoló pedig, bár testben nem, de lélekben ugyanolyan sebbel távozott a stadionból. Egy sebbel, mely nem forr be soha.

 

fotó: Cas.sk/SITA

 

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila

 

A botrányos eset hatalmas felháborodást váltott ki Magyarországon is, rengetegen elítélték az indokolatlan rendőrterrort, az akkori Gyurcsány-kormány is magyarázatot követelt.

 

 

fcdac.sk/Körkép.sk
borító: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!