November 10-én Szlovákia településein polgármestereket és önkormányzati képviselőket választanak. A Körkép.sk a szavazóhelyiségek kinyitásától (7:00-től) egészen az urnazárásig (22:00-ig) és az eredmények közzétételéig követi az eseményeket, elsősorban a magyarlakta területekre fókuszálva. Kövesse velünk az eseményeket folyamatosan frissülő hírfolyamunkban!

 

Mik a legfontosabb tudnivalók?

 

Szavazni reggel 7:00 és 22:00 között lehet.

Szavazni csak az állandó lakhely szerinti helyen lehet.

A szavazóhelyiségben a személyi igazolvánnyal kell igazolni a szavazó kilétét.

Akik egészségi okok miatt nem tudnak elmenni szavazni, kérvényezhetnek mozgóúrnát.

Érvényes szavazathoz a jelölt neve előtt található számot kell bekarikázni.

Legfeljebb (maximum) annyi jelölt sorszáma karikázható be, amennyi mandátumra szól a választás – kevesebbet lehet, de többet nem.

 

Várjuk olvasóink híreit, fotóit, meglátásait a helyhatósági választásokkal kapcsolatban kommentben a cikk alatt, a facebookon, vagy a korkep (kukac) korkep (pont) sk e-mail-címen

 

 hirdetes_300x300  

 

 

22:00 – Lezárult a szavazás. Bár részeltes eredmények az éjjel csak Pozsony és Kassa esetében várhatók a Statisztikai Hivatal részéről, a Körkép.sk-n folyamatosan követjük majd az eseményeket és közöljük a tudósítóink által gyűjtött információkat. Maradjanak velünk!

 

Helyhatósági választások 2018: Választott az ország, hamarosan érkeznek az eredmények – percről percre

 

21:32 – A Körkép.sk információi szerint Komáromban idén is alacsony a részvétel. Kérdéses, hogy sikerül-e túlszárnyalni a 4 évvel ezelőtti cca 35 %-kos részvételi arányt.

 

21:26 – Ján Mrva pozsonyi főpolgármester-jelölt már megérkezett eredményvárójára. Érkeznek már támogatói is, köztük az SaS elnöke, Richard Sulík.

 

21:19 – A legfrisebb információk szerint Nagymegyer 8 választókörzetéből hatban 50%-kosnál magasabb a részvétel – akár a 60%-ot is elérhetik.

 

21:10 – Információink szerint Füleken és Losoncon alacsony a részvétel, ellenben a járás községeiben – főleg ott, ahol több polgármesterjelölt is van – magasabb a szavazókedv

 

21:05 – Václav Mika főpolgármester-jelölt eredményváróján is védi a privát szféráját. A sajtónak külön termet bérlet az egyik Duna-parti luxusvendéglőben.

 

forrás: hnonline.sk

 

21:01 – Ivo Nesrovnal pozsonyi főpolgármester optimista az eredmények tekintetében. Eredményvárójára érkezve a sajtónak elmondta, hogy „ez alatt a négy év alatt annyi mindent tettem, amit eddig 25 év alatt nem sikerült”

 

forrás: hnonline.sk

 

20:51 – Már csak alig több mint egy óra áll rendelkezésre az urnazárásig

 

20:25 – Nagymegyeren 19:00 óra körül cca. 50 százalék körül alakult a szavazókörökben a részvétel, három szavazókörben is 50 százalék felett volt koraeste a szavazókedv. Információink szerint a korábbi választásokhoz képest rengeteg fiatal járult az urnákhoz.

 

20:23 – Szilason (Komáromi járás) valamivel 40 százalék feletti a részvétel, egyetlen polgármesterjelölt mellett.

 

20:07 – Gútán nagy a választási kedv, várhatóan 60 százalék felett lesz a részvételi arány. A helyiek beszámolói szerint elég erős a változás iránti igény, nehéz lenne megjósolni a végeredményt. A Komáromi járásbeli városban az MKP és két független mérkőzik meg.

 

19:59 – Kulcsodon (Dunaszerdahelyi járás) 70 százalék körüli a részvétel. A csilizközi faluban a jelenlegi és az őt megelőző polgármester csap össze.

 

19:56 – Zobordarázson (Nyitra városrésze) a helyi választási bizottság magas részvételi arányt tapasztalt a roma lakosok körében. A városrészben a választások előtti időszakban elég feszült volt a hangulat, az emberek elmondásuk szerint féltek kimenni az utcára, és az „alkalmazkodni képtelen polgárok” részéről elkövetett fizikai illetve verbális atrocitásokra panaszkodtak, valamint a kertek, udvarok kifosztására. (Aktuality.sk)

 

19:30 – A komáromi járásbeli Csicsón az 1066 választásra jogosult személyből 280-an járultak még csak az urnákhoz, ami 26 százalék körüli részvételt jelent. Itt is egyetlen jelölt indul a polgármesteri posztért.

 

Csilizpatason reggel 9:30-kor már 80 adták le voksukat, nagyjából 500 fő a választásra jogosultak száma. Forrásaink szerint nem kizárt a 90 százalékos részvételi arány sem urnazáráskor. A Dunaszerdahelyi járásbeli faluban két polgármesterjelölt mérkőzik meg egymással, a jelenlegi függetlenként, kihívója MKP-s színekben indult.

 

19:27 – A Körkép.sk Információi szerint Nyárasdon a választópolgárok kétharmada már kinyilvánította a faluvezetést érintő döntését.

 

19:14 – Szapon (Dunaszerdahelyi járás) információink szerint 58 százalék körüli jelenleg a részvételi arány, annak ellenére, hogy csak egyetlen (MKP – Most-Híd koalíciós) polgármesterjelölt van. Képviselők tekintetében azonban a helyzet enyhén szólva is szokatlan. Az MKP helyi szervezetének tagjai közül páran függetlenként indultak, míg az MKP – Most-Híd koalíció színeiben szimpatizánsok mérettetik meg magukat.

 

18:54 – Egymást váltották a választók a pódafai választóhelyiségben. Míg a bizottság tagjai kedvesen ismertették a tudnivalókat, a várakozó viccelődtek: „Nekem mindegy ki lesz az, csak Fico ne legyen.” – szólt. Míg a másik az úrnákba dobva megkérdezte: „Bélyeget utólag teszik rá?” Követte őt a másik: „Aláírást mindegy melyik felére tettem?” S így röppent el a pár perc várakozási idő.

 

Csóka Sándor polgármester portálunknak a mai választások pódatejedi tétjével kapcsolatban a következőket mondta:

 

„Számomra a legfontosabb, hogy a Pódatejeden 1990-ben elkezdődött fejlődés ne fejeződjék be, hiszen mindez kemény munka eredménye. S bizok abban, hogy minél több pódatejedi választásra jogosult polgár él szavazati jogával.”

 

A nagyon kreatív, szabadidejében ékszereket fűzögető pódatejedi kislány szeretett volna édesanyjával együtt szavazni. Fotó: Körkép.sk/Laky Erzsébet

 

Csóka Sándor feleségével karöltve járult választási urnához. Fotó: Körkép.sk/Laky Erzsébet

 

18:45 – Alistál községben Lőrincz Roland előadómUvész is leadta szavazatát, aki a mai nap tétjével kapcsolatban igy nyilatkozott a Körkép.sk-nak:

 

„Mint minden választás, ez a mai is számottevő. Véleményen szerint azért fontos, hogy ma minél többen járjuljanak urnákhoz, mert egy ciklus után eljött az a nap, amikor a településeket érintő döntések meghozjának összetételéről és a jövőről döntünk, szavazunk.”

 

fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

18:31 – Martoson népviselet, Lubellán esküvői ruha. A boldogító igen előtt még elment szavazni a fiatal pár

 

forrás: hnonline.sk

 

 

18:16 – Több helyen hiányosak vagy pontatlanok a választói névjegyzékek. Privigyén az egyik lakos nem tudott szavazni, mert a helyi választási bizottság nem találta meg a nevét a listán. Felháborodva írta a facebookon: „Röviden, nem vagyok privigyei lakos. Bezzeg ha adót kell fizetni, megtalálnak”. Hasonló esetek értesüléseink szerint a Dunaszerdalyi járásban is előfordultak.

 

17:27 – Urnához járult Andrej Danko házelnök is, mégpedig Annamajorban (Miloslavov – Alžbetin Dvor).

 

Fotó: TASR/Pavel Neubauer

 

17:22 – Nagymagyaron információink szerint szevezetten, gépkocsikkal szállítják a romákat választani. Az esetről bejelentés is történt a Központi Választási Bizottságnál. A községben magas a választási részvétel.

 

17:03 – Felbáron a délelőtti órákban fokozatosan érkeztek szavazni a polgárok. Sánka Gabriella, a választóbizottság elnöke szerint a több mint 1250 lakossal rendelkező faluban 1049 választásra jogosult polgár járulhat az urnák elé. A településen a mozgóurnát is igénybe vették, például a felbári szociális otthon automatikusan kérte.

 

16:22 – Pallér Pétert, a Jobbik felvidéki szervezőjét nem engedték szavazni, mivel állítólag már nem szlovák állampolgár. „Kiderült, hogy 2018. április 8-ai dátummal megfosztottak a szlovák álllampolgárságomtól, amiről én SEMMIFÉLE HIVATALOS VÉGZÉST VAGY ÉRTESíTÉST NEM KAPTAM!!!!

 

 

16:15 – Információink szerint Alistál községben is több száz választópolgár járult már urnákhoz. Kérdésesek a képviselőjelöltek, hiszen csak egy polgármesterjelölt indult.

 

15:52 – Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöke, Csallóközcsütörtök polgármestere is szavazott.

 

Fotó: HA/Felvidék.ma

 

15:40 – Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), a parlament alelnöke is leadta szavazatát.

 

„Megfontoltan választottunk. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy kinek adjuk a szavazatunkat, hiszen ez a választás négyévente csak egyszer van. A tavalyi földrengés kontextusában, ami egy csomó szennyet juttatott felszínre, az idei helyhatósági választások rendkívül fontosak.”

 

Lucia Nicholsonová verí v zdravý rozum Facebook-oldala.

 

15:11 – Kelet-Szlovákiában már legalább két olyan esetről tudnak, amikor szavazatvásárlásra került sor. Peter Pollák, az Állami Választási és Politikai Pártok Finanszírozását Ellenőrző Bizottság munkatársának elmondása szerint elsősorban a romák szavazatát próbálják megszerezni.

 

A roma választópolgárok olyan cetlikkel a kezükben érkeztek a szavazóhelyiségekbe, melyeken a jelöltek neve volt lejegyezve. Tényleg igaz lehet, hogy néhány közösségben valaki valóban befolyásolja a roma választókat” – mondta. A szavazatvásárlásra Tőketerebesen és a kassai Luník IX telepen került sor.

 

15:03 – Pozsony megyeelnöke, Juraj Droba Főréven (Ružinov) adta le voksát.

 

Odvolené v Ruzinove na Kladnianskej. V noci ma čaká náročná túra po kraji na trase Malacky-Pezinok-Senec-Bratislava a blahoželanie víťazom.

Gepostet von Juraj Droba am Samstag, 10. November 2018

 

14:55 – A legnagyobb pozsonyi városrészekben óriási az érdeklődés a helyhatósági választások iránt. „Az emberek már reggel 7:00 órától nagy hullámokban érkeznek a választóhelyiségekben. Vannak, akik 15–20 percet kénytelenek várni a választóhelyiségek előtt” – mondta a TASR-nek az egyik választóbizottság elnöke.

 

14:38 – Ivan Gašparovič, Szlovákia egykori államfője is volt már szavazni.

 

 

14:14 – Egy kis statisztika

 

Az alábbi grafikonok az MKP műhelyéből kerültek ki, és a Pro Civis polgári társulás által szervezett októberi Önkormányzati Szabadegyetemen került bemutatásra. A grafikonokból kiderül, hogy idén jóval kevesebb polgármester- és képviselőjeltölt indul az MKP teljes vagy részleges támogatsával.

 

Fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

A fenti számokkal kapcsolatban a már említett Szabadegyetemen Menyhárt József, az MKP elnöke elmondta, hogy

 

idén kevesebben indulnak az MKP színeiben, amely szerinte nem kell, hogy félelmet keltsen, a kevesebből ugyanakkor többet kell kihozni.

 

14:05 – Ivo Nesrovnal, Pozsony jelenlegi főpolgármestere még ebéd előtt letudta a szavazást.

 

forrás: hnonline.sk

 

13:59 – Információink szerint a Dunaszerdahelyi járásbeli Nagymagyaron az átlagosnál nagyobb a szavazókedv. Délig már több mint félezren járultak az urnákhoz.

 

13:48 – A Körkép.sk tudósítója, Puntigán József Losoncról jelenti:

 

Ma reggel valamennyi választási körzetben megnyíltak a szavazóhelyiségek. Ez számbelileg a járás 57 településén, beleértve Losonc és Fülek városokat 98 körzetet jelent. Mint arról a Járási Választási Bizottság jegyzőkönyvvezetője, Jaroslav Morháč tájékoztatott, a választási bizottságoknak összesen 989 tagja van.

A választásokon eddig semmilyen rendkívüli esemény nem történt, sehol sem láttam sorokat. Az itteni tapasztalataim szerint a választók többsége kora délelőtt vagy késő délután járul az urnákhoz, s ez nagy valószínűséggel ma is így lesz. A losonci választók három polgármester jelölt közül választhatnak, a képviselőjelöltek listáján a város újkori történet során először nincs egyetlen magyar jelölt sem.

 

13:42 – A Körkép.sk értesülései szerint a bosszankodó választópolgárok több választási bizottságra is panaszkodnak, miszerint a tagjai nem tudják a dolgukat, a névsorban alig találják meg a nevet, ha egyáltalán megtalálják. Ráadásul vannak helyek, ahol a helyiségbe tartozó utcák nevei rosszul vannak feltüntetve.

 

13:40 – Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke idén is feleségével járult az urnához Alsószeliben.

 

forrás: Berényi József facebook-oldala

 

13:33 – Bugár Béla a kertje rendezésével tölti a helyhatósági választások napját.

 

 

13:25 – A rend őrei ma fokozottan odafigyelnek a szavazóhelyiségekre és környékükre.

 

 

13:11 – A „nincs kire szavazni”, – vagy ami még ennél is rosszabb – „úgysem fog semmi sem változni” kifogásokat szombaton otthon kell hagyni. – Jakub Filo gondolatait szemléztük a SME-ből.

 

Jakub Filo: Nem megy el választani? Akkor havonta 73 eurót ad egy idegen kezébe

 

12:48 – Szlovákia 5 településén nem választanak ma polgármestert, 24 településen pedig kevesebb a képviselőjelölt, mint a kiírt létszám.

 

12:39 – Nagymagyaron a vártnál mozgalmasabb az élet a választóhelyiségekben. Stercel Olivér független polgármesterjelölt is leadta már szavazatát, s megkérdezésünkre elmondta: „A munkát elvégeztük. Bízok abban, hogy a nagymagyari polgárok minél nagyobb számban eljönnek szavazni és élnek választási jogukkal.”

 

fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

12:36 – Az MKP elnöke, Menyhárt József családjával szavazott Nyékvárkonyon. Facebook-posztjában kiemelte, hogy:

 

A választás öt percet vesz igénybe – a döntés viszont négy évre szól: kérek Mindenkit, szánjunk időt a jövőnkre!

 

forrás: Menyhárt József fb-oldala

 

12:27 – Martoson népviseletben ment el szavazni Varga Bernadett.

 

fotó: teraz.sk/Milan Drozd

 

Népviseletben szavaznak Martoson, fotó: teraz.sk/Milan Drozd

 

12:14 – Andrej Danko házelnök külföldön tartózkodik, de szóvivője szerint időben hazaér, hogy élhessen választópolgári jogaival.

 

12:10 – Tőketerebesen az egyik roma-körzetben nagy a tolongás a szavazóhelyiség előtt.

 

forrás: teraz.sk

 

11:59 – Matúš Vallo, Pozsony egyik főpolgármester-jelöltje is leadta már szavazatát.

 

forrás: teraz.sk

 

11:45 – A választásokat nem hagyta ki Robert Fico volt kormányfő sem. A Smer elnöke reméli, hogy az idei választásokon való részvétel túlszárnyalja a négy évvel ezelőttit. „Kérem, találjanak időt és menjenek el választani” – írta Facebook-oldalán.

 

Ako každý občan som si nenechal ujsť možnosť voliť v komunálnych voľbách a vybrať si svojich zástupcov vo vedení…

Gepostet von Robert Fico am Samstag, 10. November 2018

 

11:15 – Peter Pellegrini kormányfő Besztercebányán szavazott.

 

Fotó: TASR/Dušan Hein

 

10:50 – A választások első két órájában nem unatkoztak a dunaszerdahelyi választóbizottság tagjai sem, hiszen egymást váltották a választók.

 

A dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskolában 9.00 óra után Hájos Zoltán, a város polgármestere is leadta szavazatát. A választóhelyiségbe feleségével érkezett.

 

Fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

Fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

9:00 óra tájékán több tisztviselő is leadta voksát, köztük Rigó Konrád és A. Szabó László.

 

Hájos Zoltán polgármester hírportálunknak rámutatott arra is, miért fontosak a választások:

 

„Ahogy a parlamenti, úgy a megyei és a helyhatósági választás is mindig abból a szempontból fontos, hogy a polgárok döntenek akár az ország, akár a megye, akár az önkormányzatok további müködéséről. Tekintettel arra, hogy a helyi önkormányzat befolyásolja leginkább a polgárok mindennapi életét, ebből a szempontból fontos, hogy a lakosok, a dunaszerdahelyiek eljöjjenek választani.”

 

Fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk
Fotó: Laky Erzsébet/Körkép.sk

 

A Körképnek nyilatkozó, választani igyekvő polgarok nem tartják jó ötletnek azt, hogy a szavazóhelyiségek két órával tovább tartanak nyitva. Szerintük ugyanis sötétben már kevesebben fognak menni szavazni, és a választási eredményeket is később fogják megtudni.

 

10:38 – Nem sokkal 8.00 óra után sorra érkeztek a Nagyszarvai Községi Hivatalba, hogy véleményt nyilvánítsanak arról mit szeretnének, ki képviselje őket a helyi önkormányzatban.

 

Hervay Rozália megyei képviselő családjával karöltve röviddel 8:00 óra után adta le szavazatát. (fotó: Körkép.sk)

 

Az önkormányzatnak, több 100 kompetenciája van, amivel a polgárok érdekeit szem előtt tartva kell cselekednie. Olyan fontos kérdésekről kell például dönteniük, mint az iskolák fenntartása, az adott község infrastruktúrája, az elérhető szolgáltatások stb.. Ezért minden felelősen gondolkodó polgárnak érdeke, hogy olyan képviselő testületet válasszon, akik a lakosok érdekeit, a békességet, a toleranciát és nem utolsó sorban a közösség tradicióit tartja prioritásnak.

 

nyilatkozta a Körkép.sk-nak Hervay Rozália.

 

A születendő gyermeke jövőjét fontosnak tartó kismama is a választási urnákhoz járult. (fotó: Körkép.sk)

 

10:33 – Andrej Kiska államfő a feleségével együtt Poprádon adta le szavazatát.

 

Fotó: TASR/Oliver Ondráš

 

10:15 – Pozsony főpolgármester-jelöltjei közül kettő, Václav Mika, az RTVS volt vezérigazgatója (független) és az ellenzék közös jelöltje, Ján Mrva már leadta szavazatát.

 

Václav Mika (fotó: TASR)

 

Ján Mrva és családja (fotó: : TASR/Pavel Neubauer)

 

9:23 – Körkép.sk-exkluzív Nagymagyarról!

 

Reggel 9:00 óra után Nagymagyaron már hívni kellett a rendőrséget. A választási bizottság ugyanis nem engedte a független polgármesterjelölt megfigyelőinek, hogy kimenjenek a mozgóurnákkal ellenőrizni, hogy ne lehessen visszaélni a szavazatokkal. A kiérkezett rendőrökkel együtt végül a megfigyelők is kimentek a mozgóurnákkal.

 

Nagymagyaron 3 polgármesterjelölt indul: egy független, egy MKP-jelölt és egy a romák színeiben.

 

A Körkép.sk úgy ertesült, hogy Nagymagyaron a választási moratórium alatt szintén ki kellett hívni a rendőrséget, az MKP-hoz köthető személyek ugyanis a kampánycsend alatt próbáltak szórólapozni. Ráadásul az egyik képviselőjelölttel kapcsolatos lejárató információkkal. A bejelentésről természetesen rendőrségi jegyzőkönyv készült és a központi választasi bizottságot is tájékoztatták.

 

9:18 – A bősi szavazóhelyiségekben már a kora reggeli órákban sorra váltották egymást a szavazók. Volt, aki elmondta, üzletből jön, volt, aki munka előtt futott be.

 

„Minden választás fontos, de most ez a legfontosabb, mert személy szerint azt gondolom, hogy nem mindegy 25 évnek mi lesz az eredménye, és minden polgárnak joga van megmondani a saját véleményét. Bízok benne, hogy rengetegen eljönnek, és olyan választási eredmény lesz, amire büszkék lehetünk!”

 

– mondta hirportálunknak Fenes Iván polgármester, miután nem sokkal 7:00 óra után leadta szavazatát.

 

Fotó: Laky Erzsébet

 

9:00 – A szavazópolgár köteles a fel nem használt, vagy helytelenül kitöltött szavazólapokat az ezek elhelyezésére kijelölt urnába helyezni, máskülönben szabálysértést követ el, amelyért 33 euró büntetést szabnak ki rá.

 

8:32 – A helyhatósági választásokon általában viszonylag magas a részvétel, országos szinten 2006-ban 47,6%-os, 2010-ben 49,7%-os, 2014-ben

 

8:27 – A Statisztikai Hivatal legkésőbb vasárnap 12 óráig dolgozza majd fel és teszi közzé oldalán az eredményeket – ekkor tartják majd hivatalos sajtótájékoztatójukat a választásokról

 

8:22 – A helyhatósági választások jócskán eltérnek a megyei vagy parlamenti választásoktól, hiszen ma sokkal több lesz a sikeres vagy épp sikertelen jelölt, mint más voksolások alkalmával. Bár a Statisztikai hivatal tudná kezelni a megnövekedett információmennyiséget, a törvény nem kötelezi rá. A települések számára kialakítottak egy speciális IT felüleletet, amin keresztül azonnal a rendszerbe kerülhetnek az információk, azonban a bekapcsolódás szintén nem volt kötelező, így csak 579 önkormányzat használja, miközben a választások több mint 2900 önkormányzatban folynak.

 

8:20 – A végleges eredményeket az egyes települések ismertetik a választókkal az általuk választott módon – hirdetés által, az interneten keresztül, a hivatali táblára kifüggesztve…

 

8:10 – A Statisztikai Hivatal idei döntése szerint csak a pozsonyi és kassai jelöltek pontos eredményeit fogják közzéteni a hivatal oldalán. Az ország többi telelpülésének eredményei kapcsán valószínűleg csak a győztes polgármester személyét teszik majd közzé, a képviselők esetében sem fogják a sorrendet feltüntetni.

 

7:50 – Viszonylag sok helyen sikerült kiegyeznie a pártoknak helyi szinten

 

Helyhatósági választások: A Most-Hídnak a Smerrel több közös jelöltje van, mint az MKP-val

 

7:35 – Országszerte több mint 7100-an mérettetik meg magukat a polgármesteri székért több mint 2900 településen.

 

7:27 – Nem biztos abban, hogy pontosan minek is kellene a szavazóhelyiségben történnie? Egyáltalán mit kellene magával vinnie? Mutatjuk!

 

Helyhatósági választások 2018: Reggel 7:00-tól este 22:00-ig várják a voksolókat

 

7:19 – Nyitra megye 97 településén nem fog meglepetést okozni az új polgármester személye, ugyanis csak egy jelölt indult a választásokon.

 

7:10 – A mai napon több mint 4,4 millió szavazásra jogosult polgár voksolhat lakhelyén, közülük több mint 55 ezren vannak az elsőszavazók

 

7:00 – Ma reggel 7:00-tól késő este 22:00 óráig az ország 2929 településében vagy városrészében nyitottak ki a szavazóhelyiségek

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!