Kihallgatta a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) nyomozója a Za Slušné Slovensko tüntetések szervezőit egy állítólagos névtelene feljelentés miatt, amely szerint a tüntetések célja államcsíny volt, amit Soros György finanszírozott – közölte a Denník N szlovák napilap.

 

A kihallgatáson a tüntetések főszervezői vetteik részt, Karoína Farská, Juraj Šeliga és Katarína Nagy Pázmány, de a sajtó értesülései szerint a többi szervezőre is sor kerül. A nyomozó többek között a szervezők számlamozgásaira is kíváncsi volt.

 

Háta közepére sem…

 

 hirdetes_300x300  

Šeliga saját elmondása szerint a nyomozónak sem volt ínyére az egész kihallgatási procedúra.

 

„Azt mondta anyomozó, hogy legszívesebben az egészet kidobná a kukába, de a NAKA igazgatójának utasítására muszáj eljárnia az ügyben”

 

mondta a Za Slušné Slovensko egyik vezetője. A NAKA igazgatója Peter Hraško, akit Tibor Gašpar egykori renfőrdőkapitányhoz és Robert Kaliňák egykori belügyminiszterhez közel álló személyként tartanak számon.

 

Hogy a tüntetések mögött államcsíny kísérlet állna, és hogy azt Soros György pénzeli, először Robert Fico említette meg, kezdetben csak utalás szintkén, később már olyan „bizonyítékokra” hivatkozva, amelyekről egyelőre – rajta kívül – senki sem tud.

 

Juraj Šeliga: Nem vagyunk Soros gyerekei. Fico célja, hogy befeketítsen és démonizáljon minket

 

Fico újabb elméleteket gyárt

 

Robert Fico a napokban az Echo24 cseh portálnak nyilatkozva jelentette ki, hogy bizonyítokkal rendelkezik a tüntetések szervezői ellen.

 

„Ma már tudjuk, hogy a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása utáni demonstrációk szervezői azokhoz a szervezetekhez kötődnek, amelyeket Soros György pénzel. Mi pontosan tudjuk, hogy ki kivel volt kapcsolatban és milyen szerepet játszott a történésekben. Minden napvilágra fog kerülni, amint kiderül, ki rendelte meg a gyilkosságot”

 

fogalmazott a Smer elnöke.

 

A dolog érdekessége, hogy Soros-szimpatizánsnak egyáltalán nem nevezhető SNS-es Anton Hrnko, aki a nemzetbitonsági parlamenti bizottság elnöke, nem volt hajlandó kommentálni Robert Fico kijelentéseit, annyit azonban elárult, hogy neki a Fico által említett információkról nincs tudomása.

 

Marek Maďarič, a Smerből nemrégi kiugrott egykori kultuszminiszter is kétkedve fogadta a pártelnök kijelentéseit. Szerint mondani sok mindent lehet, de Fico semmilyen bizonyítékot sem mutatott fel vádjai megerősítéséhez.

 

Gútán tartottak fórumot Marek Vagovič és a Slušné Slovensko képviselői – Képek, videó

 

Körkép.sk, Denník N, Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!