Nem korrekt politikai kommunikáció az „egyik pártelnök” azon kijelentése, hogy vannak vidékek, ahol ha egy macskára ráragasztják, hogy MKP, az megnyeri a választásokat. Köszönjük a támogatását azoknak a polgároknak, akik elmentek szavazni, illetve akik minket támogattak” – mondta Őry Péter a Pravda napilapnak. A baloldali lap videó-összeállításában Bugár Béla mellett Őry Pétert kérdezték az elért eredmény értékelésére. 

 

Bugár Béla szerint a Most-Híd regionális szinten már csaknem olyan eredményt tud elérni, mint az MKP. A Most-Híd pártelnöke jelezte, hogy a 15 déli járás közül az MKP „csak” hat járásban tudott több polgármestert állítani, mint a Most-Híd (nyolc járásban a most-hidas polgármesterek vannak többségben, a Szenci járásban 1:1-es döntetlen lett az eredmény – a szerk. megj.).

 

„A lényeg az, hogy tovább emelkedik polgármestereink száma, (…) és az előző évekhez viszonyítva erőteljesebben vagyunk jelen a régiókban. A másik fontos dolog, hogy a mostani választások bebizonyították, hogy nem igaz, hogy a Most-Híd már csak egynemzetiségű párt lenne”

 

A helyhatósági választások nem a nemzetiségi témákról szólnak

 hirdetes_810x300  

 

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke a Most-Híd és az MKP választási eredményének összehasonlítása kapcsán elmondta, hogy az MKP még mindig jobban szerepelt a déli, magyarlakta járásokban a Most-Hídnál.

 

Arra a kérdésre, hogy a például a Komáromi járásban a vegyespárti polgármester-jelöltek sikere nem jelenti-e azt, hogy már a déli régiókban „rezonálnak a nemzetiségi témák”, Őry elmondta, hogy

 

„A helyhatósági választások sosem erről (a nemzetiségi témákról – a szerk. megj.) szólnak. A helyhatósági választások két dologról szólnak. Az egyik, hogy milyen jövőképpel rendelkeznek az egyes jelöltek a településsel kapcsolatban, illetve hogy milyen a jelöltek megítélése az adott településen. Még egyszer hangsúlyozom, Dél-Szlovákiában jobban szerepeltünk bármelyik pártnál”

 

Hozzátette, hogy az MKP önálló listáján induló polgármesterek és képviselők számának emelkedése megerősíti, hogy az MKP-nak folytatnia kell azt a tevékenységet, amely mellett elkötelezte magát.

 

A videó erre a linkre kattintva közvetlenül a Pravda.sk honlapján nézhető meg.

 

Folytatódott a függetlenek előretörése, meglepően jól szerepelt a magyar és a vegyespárt. De…(Elemzés, infografikák)

 

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk, reprofotó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!