Nyitókép: SITA/Ivan Kopčáni

 

Miroslav Lajčák külügyminiszter esetleges távozása amiatt, hogy a koalíció többsége elutasító hozzáállást tanúsít az ENSZ migrációs paktumával kapcsolatban nem más, mint egy felfokozott téma, ami az újságírói kérdések következményeként alakult ki. Jelentette ki közösségi oldalán Robert Kaliňák, a Smer volt belügyminisztere.

 

„Nem értem azokat az elmélkedéseket a külügyminiszter lemondásáról, amelyek a marrákési egyezménnyel kapcsolatosak. Lajčák miniszter lemondására nincs semmi ok“

 

– üzente Kaliňák.

 hirdetes_300x300  

 

Miroslav Lajčáknak nem tetszik, hogy az SNS továbbra is amellett korteskedik, hogy a decemberi marrákési találkozón senki se képviselje Szlovákiát. A nemzetiek ugyanis meg vannak győződve arról, hogy a részvétel automatikusan azt jelenti, hogy az Szlovákia támogatja a paktumot.

 

Lajčák elmondása szerint egy olyan elemzést terjesztett be a kormány elé, amelyből világosan kiderül, hogy a marrákesi részvétel vagy távolmaradás a paktum elfogadása vagy elutasítása szempontjából semmit sem jelent.

 

Lajčák nemtetszését fejezte ki a paktummal kapcsolatos félretájékoztatásokkal kapcsolatban is.

 

„Megáll az eszem, amikor látom, hogy hirtelen mennyi olyan ENSZ-szakértő vesz körül, akik olyan dolgokat próbálnak megmagyarázni, amikről fogalmuk sincs. Ez a racionalitásomat és az emberi integritásomat sérti“

 

– jegyete meg Lajčák.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!