Nyitókép: HNonline.sk

 

A Magyarország és Lenghyelország melletti kiállásról szóló SNS-es határozatról szóló parlamenti vita a kvöetekző ülésre tolódik – a jövő évre. Ezt Andrej Danko közölte a sajtóval a Kolaíciós tanács ülése utáni sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a kormánypártok még tárgyalni fognak a javaslat szövegezéséről.

 

A szlovák nemzetiek a Brüsszel álta két ország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárással kapcsolatos parlamenti határozatát a koalíciós partnerek jóváhagyása nélkül vitte a parlament elé, elgalábbis emiatt utasította azt el Bugár Béla és a Most-Híd.

 

„A Most-Híd is tudna megállapodás nélkül javaslatokkal előállni és az ellenzékkel megszavaztatni”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a vegyespárt, amely a koalíciós szerződés megszegésének tartja az SNS kezdeméynezését.

 

Jaroslav Paška, az SNS alelnöke szerint azonban őn a koalíciós szerződés szellemében jártak el, mivel az kimondja, hogy a kormány dolgozni fog a V4-kel való eggyütműködés megerősítésén a parlamentek szintjén is.

 

Az SNS javaslata többek között azt tartalmazza, hogy a parlament vegye tudomásul a Lengyelország és Magyarország ellen indított uniós eljárást, illetve jelentse ki, hogyaktívan tenni fog azért, hogy a felek maximálisan kihasználják a kölcsönös párbeszéd adta megoldási lehetőségeket, valamint azt is, hogy a negatív következmények nélküli (érts szankciók nélküli) konstruktív együttműködés kereteiben keressenek közös nevezőt.

 

A határozati javaslat azt is kijelentené, hogy a hetes cikkely szerinti eljárásról való szavazást az Európai Tanácsban – ami a két ország elleni szankciók megszavazását jelentené – szélsősges megoldásnak tekinti, és csak akkor alkalamzható, ha minden más megoldási kísérlet kudarcot vallott.

 

Teraz.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!