Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: 23.29 Csütörtökön, december 6-án hivatalosan is letették az esküt a Dunaszerdahelyi járásban található Nagymagyar helyi képviselőtestületének tagjai. A falut a következő időszakban immár Rigó Marek polgármester és 11 fős roma helyi képviselői csapata (közülük kettő a feltüntetett foglalkozásuk szerint munkanélküli) vezeti.

 

Az eddig teljesen az MKP kezében levő településen komoly problémák voltak a párt vezetése alatt, így várható volt, hogy a választásokat  az MKP elbukja. Polgármester-jelöltjük, Sztranyovszky Gábor az utolsó lett és az MKP képviselőjelöltjeinek túlnyomó többsége is az utolsó helyeken végzett. Megelőzték őket úgy a romák, mint a függetlenként indult magyar jelöltek is Stercel Olivér független polgármester-jelölt vezetésével.

 

Nagymagyarnak roma polgármestere lesz

 hirdetes_810x300  

 

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy Nagymagyaron vélhetően komoly választási visszaélésekre került sor nemcsak a választások napján, hanem az azt megelőző napokban is. A helyi választási bizottság elnöke például az új polgármester, a pár napja még adósságokkal rendelkező Rigó Marek apja volt, de gondok voltak a választási bizottság által jegyzőkönyveztetett tartalommal is. Sok visszaélés, probléma ugyanis eleve bele sem került. A tömegével utaztatott cigányok láncszavazással voksoltak, többen közülük írni, olvasni sem tudtak.

 

A településen a voksolást megelőző napokban is súlyos választási csalás-gyanús esetek történtek. Forrásaink fizikai erőszakról, autós gázolásról és különböző nyomásgyakorlási eszközökről is beszámoltak.

 

Elcsalhatták a választásokat Nagymagyaron

 

Az Alkotmánybíróságon végül senki sem támadta meg a döntést. Név nélkül nyilatkozó forrásaink szerint azért, mert a helyiek félnek a romák bosszújától. Nagymagyaron így végül precedens teremtődött, melyet a következő választásokon félő, hogy másutt is követni fognak.

 

Úgy tudjuk, a november 10-i helyhatósági választások óta már több eset előfordult a faluban, hogy a különböző helyi rendeleteket nem betartó, apróbb kihágásokat elkövető romák a számonkérésnél saját választott képviselőikre hivatkozva követeltek büntetlenséget.

 

A Pozsonyhoz közeli települést december 6. óta a cigányok irányítják. Az új polgármester, Rigó Marek az ünnepélyes beiktatási ülésen megköszönte a választópolgárok bizalmát, székfoglaló beszédében hangsúlyozta, hogy a romák nem rasszisták és nem kell félniük a helyi fehér polgároknak sem.

 

A kultúrház színültik megtelt cigánnyal. Tanko Patrik vállalkozó, a megválasztott romák szellemi vezére szerint az idei önkormányzati választásokon történelmi sikert értek el Nagymagyaron.

 

Győztek a romák, de nem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!