Nyitókép: SME/Gabriel Kuchta

 

A múltban Gál Gábor olyan vállalatot képviselt, amelyet kétszer akkora adócsalással vádoltak meg, mint amit Kočner és Bašternák egybevéve elkövetett. Az igazságügyi miniszter beismerte, hogy a cégtől 13 ezer eurót zsebelt be.

 

„Mit irigykednek?“ – reagált Gál Gábor most-hidas igazságügyi miniszter arra a kérdésre, hogy honnan származott az a 850 ezer eurós bevétel, amit az ügyvédi irodájának a tavalyi év során sikerült produkálnia.

 

 hirdetes_300x300  

Arra a kérdésre, hogy a pénz adócsalóktól származik-e, nem válaszolt.

 

Az ügyvédet kötelezi a titoktartás. Ez olyan, mint a gyónás. Ha valaki valamit meggyón a papnak, azt a pap nem hozhatja nyilvánosságra“.

 

Azt ugyan nyilvánosságra hozhatná, hogy kik az ügyfelei, de Gál ezt is elutasította.

 

Üzemanyagbiznisz és áfavisszaigénylések. Gál Gábor ügyvédi irodája képviseli az érintett céget az adóhivatallal szemben

 

„Magánvállalatokról van szó. Ha bajba kerülnek én ügyvédi irodaként képviselem őket, hiszen ez az ügyvéd feladata. Nem szeretnék, ha nyilvánosságra hoznám a nevüket. Ha gyilkosokat képviselnék, akkor gyilkosokat képviselnék.“

 

Az Aktuality.sk oknyomozó csoportja múlt héten arra hívta fel a figyelmet, hogy Gál Gábor ügyvédként olyan dél-szlovákiai vállalkozókat képviselt, akiket kétszer akkora adócsalással vádoltak meg, mint Kočnert és Bašternákot egybevéve.

 

Időközben az is kiderült, hogy a szóban forgó vállalkozókat adó- és biztosítás kikerülés miatt már elítélték, ám mindössze pénzbírságot róttak ki rájuk. Az 500 ezer eurós adócsalásért csupán 6 ezer eurós bírságot kellett fizetniük.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!