Nyitókép: körkép.sk/collage

 

Három hónappal a szlovákiai államfőválasztás előtt még mindig nem tudni, hogy kit indít saját jelöltként a Smer, az SNS és az OĽaNO, így a felmérések sem mutathatnak teljes képet. Ettől függetlenül az AKO kihozta legfrissebb eredményeit, melyekben már az MKP jelöltje, Menyhárt József is helyet kapott.

 

A hétvégén pártkongresszust tartott a Smer, Robert Fico azonban csak belemosolygott a kamerákba azzal, hogy tudja, ki lesz a jelöltjük, de egyelőre nem árulja el a kilétét. Az SNS szintén nem rukkolt még elő senkivel, az OĽaNO-t pedig épp hétfőn „szólította” fel a KDH, hogy egyezzenek meg egy közös konzervatív jelöltben.

 

Az AKO legfrissebb felmérésében – az utóbbi időszakban kijött felmérésekkel ellentétben – csak azok a jelöltek kaptak helyet, akik már valóban bejelentették indulási szándékukat a közelgő államfőválasztáson.

 hirdetes_810x300  

 

Ha csak a már hivatalos jelöltekre lehetne szavazni, úgy Róbert Mistrík (16,8) és Bugár Béla (16,2) jutna be a második körbe – szinte fej-fej mellett. Utánuk következik a sorban Štefan Harabin (12,8), Milan Krajniak (12,3), Zuzana Čaputová (10,9), František Mikloško (9,5) és Marian Kotleba (7).

 

Az AKO felmérésének eredményei, forrás: dennikn.sk/reprofoto

 

Bugáréktól jóval lemaradva következik Eduárd Chmelár (6,2), Gabriela Drobová (3), Menyhárt József (2,2) és Juraj Zábojník (1,4).

 

A most megjelent felmérést egyébként Zuzana Čaputová kampánystábja rendelte meg.

 

A felmérésből az következik, hogy a két magyar nemzetiségű jelölt versenyében Bugár Béla magasan veri Menyhárt Józsefet, és a Most-Híd elnöke nyolcszor népszerűbb a választók körében, mint az MKP elnöke.

 

A felmérés során 1000 főt szólították meg december 6 és 10 között. A szavazatok a megkérdezettek 64,2 százaléka között oszlottak meg, akik egyértelműen döntöttek arról, hogy kit támogatnának. A megkérdezettek 22,5 százaléka még nem döntött.

 

Körkép.sk

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Államfőválasztás – A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Bugárra vagy Menyhártra szavaznak a felvidéki magyarok?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!