Ahogy arról korábban beszámoltunk, Andrej Kiska szlovák államfő pénteken audiencián vett részt Ferenc pápánál a Vatikánban. Kiska négy, hátrányos helyzetű gyerekekek által készített karácsonyi gömböt vitt ajándékként, ugyanakkor nem tért haza üres kézzel, Ferenc pápa ugyanis rajta keresztül küldött ajándékot Róbert Bezák nyugalmazott érseknek.

 

A Denník N szlovák lap a Rome Reports ügynökség videóján szúrta ki a pápa küldeményét, aki Kiska látogatásának végén hozta fel a kérést, hogy nem vinne-e haza két ajándékot magával. Az egyik ajándékot az államfő édesapjának címezte, a másik pedig „szívből jövő” ajándék Bezáknak.

 

A Vatikán semmilyen hivatalos közleményt vagy hírt sem adott ki az ajándékküldéssel kapcsolatban, Kiska hivatala ugyancsak nem tett említést az audiencia kapcsán a küldeményekről. A Denník N kérdésére végül Roman Krpelan, az államfő szóvivője erősítette meg, hogy tényleg sor került az ajándékok átvételére.

 

 hirdetes_300x300  

 

Kiska egyébként az ország polgárainak nevében meghívta Ferenc pápát egy szlovákiai látogatásra. A katolikus egyházfő válaszában elfogadta a meghívást, de jelezte, hogy eléggé sűrű a programja.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!