Nyitókép: napalete.sk

 

Amennyiben megérkezik a távozó államfő, Andrej Kiska új politikai projektje, akkor a jelenlegi ellenzék vezetői sírni fognak – vélekedik a parlament és az SNS elnöke, Andrej Danko.

 

 „Véleményem szerint főleg Richard Sulík (SaS) az, aki nem érti, hogyha kormányfő akar lenni, akkor jóval magasabb érzelmi intelligenciára lenne szüksége, emellett igyekeznie kellene egyesíteni az embereket. Amennyiben el szeretné érni a 20–30%-ot, ahhoz nem elegendő a valaki ellen irányuló politika és a kriminalizáció.

 

Egy vízióra, elképzelésre van szükség, amire a tagbázis készít fel. Amennyiben bebetonozott tagbázis áll a rendelkezésedre, könnyebben megy a kormányzás, de ugyanakkor az az érzés kerít hatalmába, hogy kiválasztott vagy, ezért félsz a kritikától. Amennyiben a pártelnök csődöt mond, akkor a nyílt pártokban a több ezer embert nem lehet befolyásolni“

 

– mondta Danko.

 hirdetes_810x300  

 

A koalíciós SNS vezére nem foglalkozik azzal, hogy a koalíciós hármasnak több képviselő távozása után a lehető legszorosabb többsége – 76 szavazat – van a parlamentben.

 

 „Én azzal nem foglalkozom, hogy a törvényt 76-an fogadják-e el vagy sem, sőt azzal sem, hogy valaki csődöt mond-e vagy sem. Ha valaki nem szeretné, hogy a politika tönkretegye és a Kramáre kórházban kössön ki – úgy ahogyan én is – , akkor a dolgokat úgy kell venni, ahogyan éppen az utunkba jönnek. Nem történik semmiféle tragédia, ha egy törvény nem megy át. A politikában semmi sem örök, mindennap számolod kell azzal, hogy össze kell csomagolnod és át kell adnod az irodádat“

 

– szögezte le Danko a TASR-nek adott interjújában.

 

Az állítja, hogy belőle „semmilyen érzelmet nem hoz ki“, ha egy törvényt nem szavaznak meg. „Az ember megőrülne, ha állandóan ezzel foglalkozna“ – üzente a nemzetiek vezére.

 

A 2018-as SNS-es preferenciákkal kapcsolatban – amelyek 8,6% és 11% között mozogtak – azt nyilatkozta, hogy pártelnökként az is megérte, amikor az SNS csupán 3,5%-on állt.

 

 „Az ambícióim közé tartozik az is, hogy az SNS-t történelmileg a legjobb százalékra juttassam. Úgy vélem, hogy a mi feladatunk az, hogy megszólítsuk a középső réteget. Az igyekezetünk mögött egy világos gazdasági programnak kell állnia, ami nem más, mint a jövedelemadó csökkentése 15%-ra, és a nyugdíjasok szociális biztonsága. Ez lesz a 2020-as évben a programunk tárgya“

 

– jelentette ki Danko.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!