Bugár Béla, a Most-Híd elnöke az új évben nagyobb nyugalmat és felelősséget kíván Szlovákia lakosságának mindabban, ami befolyással van az életünkre. „Ez éppen úgy érvényes a politikusokra, mint mindenki másra” – mondta a TASR-nek.

 

Bugár arra a társadalomban dúló fesztültségre is felhívta a figyelmet, ami a jövőben tovább nőhet. A pártelnök szerint a politikusoknak eddig még nem sikerült meggyőzniük az embereket arról, hogy Szlovákiában nincs okuk a félelemre, továbbá az országban nem minden olyan rossz, ahogyan azt elképzelik. Véleménye szerint az emberek sokkal inkább a negatívumokat, mintsem a pozitívumokat tartják szem előtt.

 

Bugár arról is említést tett, hogy a pártjának több pozitív rendelkezést sikerült elfogadtatnia az emberek számára, emellett több olyan változás is érvénybe lépett már, ami a nyugdíjasokat fogja segíteni.

 

 hirdetes_300x300  

„Minden évben valamelyik sebezhető csoportra összpontosítok. Tavaly a nyugdíjasok javára fogadtunk el egy olyan rendelkezést, ami már az idei évtől érvénybe fog lépni. A nyugdíj emelkedését illetően változások álltak be, újonnan ugyanis a nyugdíjasok részmunkaidőben is vállalhatnak munkát és 200 euróig nem kell járulékokat fizetniük. Mindemellett módosítottuk a második pillért is”

 

– sorolta Bugár.

 

Az idei évre a fiatalok támogatására is fogadtak el törvényeket. „Az ún. kezdőkölcsönt, valamint az adóbónusz megkétszerezését. Többek között a kisebbségi kérdéssel is foglalkoztunk, mégpedig a kétnyelvű táblák és a kisebbségi iskolák terén” – tette hozzá a Most-Híd elnöke.

 

Bugár Béla azt is elmondta, hogy a Most-Hídnak nem sikerült meggyőznie a partnereit arról, hogy a parlamenti képviselők fizetését illetően rendszermegoldást fogadjanak el, így a képviselők és a közjogi méltóságok fizetése az idei évtől mintegy 1000 euróval lesz több.

 

Bugár kijelentette, hogy Robert Fico még 2017 decemberében a képviselői bérek befagyasztását szorgalmazta, és azzal fenyegetőzött, hogy a kormány iránti bizalmi szavazással köti össze.

 

„Akkor azt mondtam, hogy juszt se fog ez az egész átmenni, s végül szimbolikusan egy euróval emelkedett a képviselők bére. Akkor megegyeztünk, hogy egy új rendszermegoldást fogunk előkészíteni. Amikor megkezdődött az új megoldásnak az előkészítse, akkor a koalíciós partnerek azt mondták, hogy minek, hiszen a fizetések nem fognak emelkedni”

 

– mondta, majd hozzátette, hogy a jelenlegi állapotról a koalíciós partnerek döntöttek. „Mindenkinek felelősséget kell vállalnia”– jelentette ki.

 

A Most-Híd elnöke azt azonban elutasítja, hogy összességében egyik képviselő sem érdemli meg a fizetésemelést. „Nem értékelhetünk mindenkit néhány képviselő alapján. Nem tehetünk róla, hogy az ilyen cikkek után az emberek azt gondolják, hogy a képviselők nem érdemlik meg a fizetésüket” – jelentette ki Bugár, majd hozzátette, hogy a képviselők nem csak egy munkahét keretén belül dolgoznak. „Nekem például csak kivételes esetekben van szabad hétvégém” – zárta le.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!