Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

A Kuciak–Kušnírová gyilkosságot követő nyomozás újabb gyanús ügyről rántotta le a leplet. A Denník N napilap internetes oldalán megjelent cikk szerint Marian Kočner vállalkozó felvett egy hanganyagot, amelyen arról beszél, hogy miként korrumpálta Dobroslav Trnka főügyészt.

 

A Marian Kočner és és az akkori főügyész, Dobroslav Trnka között zajló párbeszéd azt a gyanút ébreszti, miszerint az ügyészséget nem Trnka, hanem a maffialistát Kočner, esetleg más, vele üzletelő oligarchák irányítják.

 

 hirdetes_810x300  

A felvétel alátámasztja azt a gyanút is, miszerint Kočner nemcsak Trnkát korrumpálta, de azokat a képviselőket is, akik rá szavaztak a megválasztásakor. A felvételen szóba kerül a Gorilla-üggyel kapcsolatos felvételekkel való seftelés, valamint a Glance House-ügyből ismert Jozef Majský szabadon bocsátása is. A Gorilla-üggyel kapcsolatos hanganyagot Kočner széfjében találták meg egy házkutatás során.

 

Dobroslav Trnkát a képviselők 2004-ben választották meg főügyésznek. 2011-ben a Radičová-kormány idején újra megpályázta a posztot, de egy szavazat híján nem választották meg.

 

Denník N

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!