Milan Lučanský megerősítette, hogy találkozott Sátor Lajossal Magyarországon.

 

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány vallomástétele a Sátor-klán ügyében körülbelül egy óráig tartott csütörtökön a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt. Lučanský megerősítette, hogy 2010-ben, amikor a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal (ÚBOK) igazgatója volt, Magyarország területén találkozott egy férfival, aki azt állította, hogy Sátor Lajosnak hívják.

 

Lučanský a magyarországi Komáromban egy csárdában találkozott Sátorral. A maffiavezér afelől puhatolózott Lučanskýnál, hogy miképpen alakulna a helyezte a büntetőeljárás során, ha tíz évnyi bujkálás után feladná magát a rendőrségen és beismerné azokat a bűntényeket, amiket elkövetett. Lučanský elmondása szerint Sátor Lajos féltette az életét, és attól tartott, hogy a sajátjai elteszik láb alól.

 

 hirdetes_400x285  

Sátor Lajos annak ellenére nyilvánították halottá, hogy a tetemét a mai napig nem találták meg. Lučanský azt állította, hogy a találkozójuk során nem tartóztathatta le Sátort, így egy következő találkozóban egyeztek meg immáron Szlovákia területén.

 

 „Támadásokkal és vádaskodásokkal kellett szembenéznem azért, amiért akkor nem tartóztattam le. De mindig és most is elismétlem, hogy egy másik ország területén tartózkodtunk, ahol se hatásköröm, se fegyverem nem volt ahhoz, hogy letartóztassam, emellett magyarul sem beszélek. Nem volt más lehetőségem mint az, hogy erről a beavatkozásról lemondjak.

 

Mindemellett arról sem voltam meggyőződve, hogy tényleg Sátor Lajos volt-e az illető. Teljesen másképpen nézett ki, mint a rendőrségi képeken. Fiatal volt, sportos, hosszabb, göndör hajjal. Nem úgy tűnt, mint egy szökésben lévő ideges férfi. Nyugodtan, könnyeden beszélt, ezért nem is voltam biztos a dolgomban. Elég nagy fiaskó lett volna, ha magyar területen – ahol semmiféle hatáskörrel nem rendelkezünk – letartóztattunk volna egy embert, akiről kiderült volna, hogy nem is Sátor Lajos“

 

– vallotta Lučanský, majd mindezt a médiának is megerősítette.

 

A jelenlegi rendőrfőkapitány azt is megjegyezte, hogy a csárdában nagy mozgolódásra lett figyelmes, s az ott tartózkodó személyek minden bizonnyal Sátor biztonságára ügyeltek.

 

Lučanský: amíg nincs meg a holtteste, nem hiszem el, hogy halott

 

Lučanský szerint annak ellenére, hogy egy sötét múlttal rendelkező emberről volt szó, neki is megvoltak a jogai, emellett ő is tényleges veszélyben lehetett.

 

Lučanský a választások és a rendőrségben végmenet változások után távozott a rendőrségtől, de elmondása szerint a kollégáinak továbbította a Sátor-találkozóval kapcsolatos információkat. Mindezek ellenére további találkozóra sosem került sor Sátorral.

 

Lučanský úgy véli annak ellenére, hogy Sátort halottnak nyilvánították „ennyi év után még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy halott, s egészen addig nem is leszek, amíg meg nem találják a holttestét“.

 

A Sátor bűnbanda 1999-től 2010-ig főként Dunaszerdahelyen, valamint a Galántai és a Komáromi járásban követett el súlyosabbnál súlyosabb bűntényeket. Az ellenük folytatott eljárás tavaly májusban kezdődött a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság falai mögött.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.