Körülbelül 20-fősre szűkítették annak a speciális nyomozócsoportnak a létszámát, amely a Kuciak-Kušnírová kettősgyilkosság ügyében vizsgálódik. A csapat létszámának szűkítése lehet az első lépés annak érdekében, hogy megakadályozzák a nyomozással kapcsolatos információk kiszivárgását.

 

„Adott volt a feladat, hogy ezek az emberek csak a gyilkosság megrendelői és elkövetői után fognak nyomozni”

 

mondta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány, aki nemrégiben léptette életbe a határozatot.

 

A rendőrfőkapitány már tavaly év végén beszélt arról, hogy leredukálják a nyomozók létszámát, miután a Denník N arról számolt be, hogy Norbert Bödör a NAKA-t megelőzve jelentkezett a rendőrségen a Kuciak-gyilkosság miatt.

 hirdetes_400x285  

 

A jelek szerint Bödör még azelőtt értesült arról, hogy a NAKA egysége be akarja vinni kihallgatásra, hogy egyáltalán elindult volna az elit osztag hozzá. Bödörékről, és kapcsolatukról Robert Ficoval korábban Ján Kuciak is cikkezett.

 

Kuciak-gyilkosság: A NAKA elindult Bödörért, de ő megelőzte a rendőröket

 

Új csoport is alakult

 

Miután lefaragták a gyilkosság után nyomozó csoport létszámát, létrehoztak egy új csapatot is, amely Kuciak cikkeivel fog foglalkozni, Lučanský szerint ez a csapat elsősorban azok után a gazdasági bűntények után fog nyomozni, amelyekre Kuciak cikkeiben fényt derített.

 

Az is kiderült, hogy az információk kiszivárogtatása miatt belső ellenőrzés folyik.

 

Lučanský: Kočner érintettségét is vizsgálják a Kuciak-gyilkosság kapcsán

 

Kočner hangfelvételei

 

Marian Kočner kétes hírű vállalkozó továbbra is tanúként szerepel a gyilkossági ügyben, miután az egyik, a gyilkosság megrendelésével vádolt személy őt nevezte meg elsődleges megrendelőnek.

 

A rendőrség még tavaly tartott házkutatást Kočner ingatlanjaiban, ahol két fontos hangfelvételt is találtak. Az egyik az ún. Gorilla-ügyirat felvétele, a másik pedig az egykori főügyésszel, Dobroslav Trnkával való beszélgetést rögzítette. Ez utóbbin a Glance House-botrány kapcsán nyomozati fogságban lévő Jozef Majský szabadlábra helyezésének anyagi vonzatait tárgyalták meg.

 

aktuality.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!