A Sme rodina ellenzéki párt munkatörvénykönyv-módosítást terjeszt a parlament elé, amely elmondásuk szerint azt a célt szolgálná, hogy közvetítő ügynökségeken keresztül ideiglenes munkavégzés végett országba érkező a külföldi munkaerő ne élvezzen előnyöket a szlovákiai munkavállalók rovására.

 

„Ezt a célt úgy akarjuk elérni, hogy 20 százalék határoznánk meg a közvetítő irodákon keresztül érkező külföldi munkaerő arányának felső határát.

 

magyarázták a Sme rodina parlamenti képviselői. Szerintük a kormánynak azonnal korlátoznia kellene a nem uniós országokból érkező személyekre kiadott munkavállalói engedélyek számát, ahogy azt Ausztria és Németország is már megtette. Ezek az országok éveken keresztül védték saját munkapiacukat a szlovákiai munkavállalóktól.

 

A Sme rodina arra hívta fel a figyelmet, hogy míg 2015 szeptemberében  1300 ukrán állampolgár dolgozott Szlovákiában, tavaly szeptemberben már 3500 volt a számuk. A legradikálisabban a szerb munkások száma nőtt: a 2015-ben mért ezer főről tavaly októberre számuk 14 400-re emelkedett. Összesítve az elmúlt hét ében a Szlovákiában foglalkoztatott külföldiek száma több mint ötszörösére emelkedett.

 hirdetes_300x300  

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!