Ha január második felében lettek volna a parlamenti választások, akkor azt ismét a Smer nyerte volna meg a szavazatok 22,5 %-ával. Legalábbis ez derül ki a Focus ügynökség legfrissebb felméréséből.

 

Ráadásul a decemberi felméréshez képest Ficoék 0,8 százalékos erősödést könyvelhetnek el. Őket követi az ellenzéki SaS 12,3 százalékkal, majd a Sme rodina 10,4 százalékkal.

 

A negyedik helyen az OĽaNO futna be 10 százalékkal, majd a Kotleba-féle ĽS-NS 8,4 százalékkal.

 

 hirdetes_300x300  

Andrej Danko plágiumbotránya, amelyet a mai napig igyekszik kimagyarázni a házelnök, jócskán lerontotta az SNS támogatottságát. Jelenleg csak 8 százalékot kapna a Focus szerint.

 

A parlamenten kívülről politizáló KDH 7 százalékkal jutna be a törvényhozásba, míg a Most-Híd december óta némileg megerősödve 5,8 százalékkal vehetne részt az esetleges koalíciós tárgyalásokon.

 

Épp csak a küszöb alá mérte a Focus az alig egy éve alakult Progresívne Slovenskot (4,9 százalék), az MKP-t pedig még így is megelőzné a szintén tavaly alakult Spolu. Az államfőválasztásra kampányoló Menyhárték 3,4 százalékkal továbbra is a parlamenten kívül rekednének.

 

 

reprofoto/focus-research

 

A felmérésben 1013 főt kérdeztek meg. A megkérdezettek 12 százaléka nem ment volna el szavazni, 14,8 százalékuk pedig nem tudta, hogy kire szavazna.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!