Nyitókép: SME

 

A közlekedésügyi miniszter felszólította a RegioJetet, hogy a túlzsúfolt Pozsony-Komárom vonalon a reggeli csúcsforgalomban kétszintes vonatokat állítson üzembe .

 

Az emeletes szerelvények már az elkövetkező hetekben szolgálatba állhatnak. Érsek kész arra, hogy meggyorsítsa az ezzel kapcsolatos engedélyeztetési eljárást. Jelenleg naponta sokkal több utas utazik ezen a szakaszon, mint amennyi a vonatok kapacitása, ami komoly problémákat okoz az embereknek eljutni a fővárosba.

 

Az új vonatok több tucat hellyel növelnék meg az egyes szerelvények kapacitását.

 hirdetes_810x300  

 

A máshol már működő német gyártmányú emeletes vonatok kapacitása 120 ülőhely, ami 32-vel több, mint jelenleg. Három vagonos szerelvény esetén már 96-al több ülőhely lehet

 

A tárca szóvivője elmondta, hogy várják a Regiojet konkrét árajánlatát. Az elmúlt öt évben ugyanis megduplázódott és 3,7 millióra emelkedett a Pozsony-Komárom vonalon vonattal utazók száma. Ez egy millióval több, mint 2017-ben.

 

A helyzetet nem könnyíti, hogy a szakaszon csak egyetlen sínpár van, ezért további reggeli járatok üzembe helyezése nem lehetséges.

 

A közlekedésügyi minisztérium vizsgálja annak lehetőségét is, hogy két sínpárra bővítse az említett szakaszt, melyet elektromossá is átalakítana. Az ezzel kapcsolatos elemzés végeredménye a közbeszerzésektől és a kivitelező kiválasztásától függően 2020-ra lenne ismert.

 

A bővítést már 2012-ben előkészítette a Közlekedésügyi minisztérium.

 

webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!