Míg a világ számos részének kórházaiban az alapvető higiéniai körülmények vagy épp személyi feltételek sem adottak, léteznek olyan helyek is, ahol a jelenleg elérhető legnagyobb szaktudás és legmodernebb felszerelés áll a gyógyítás szolgálatában, nem utolsósorban pedig a legújabb tudományos áttörések segítenek elérni a betegségek mielőbbi leküzdését és a felépülést.

 

Mindez persze korántsem független az anyagi lehetőségektől, mégis, ha kíváncsi vagy rá, hol találhatók és melyek a világ legjobb kórházai, nézd végig a képeket.

 

Az amerikai egyesült államokbeli, Baltimore-i Johns Hopkins Hospital nevét gyakran lehet hallani, nem véletlenül, legtöbbször ugyanis ez az intézmény kerül a hasonló listák élére. A kórház a betegellátás, a rehabilitáció és a tudományos kutatások terén is úttörő, csakúgy, mint a nemváltó műtétekkel kapcsolatosan.

 

  hirdetes_300x300   

 

Amellett, hogy a dél-afrikai, johannesburgi Chris Hani Baragwanath Hospital felkészült és színvonalas kórház, az egyik legnagyobbnak számító orvosi központ a bolygón.

 

 

Az egyesült államokbeli Stanford Hospitals élen jár a tudományos áttörések és az orvosi kutatások terén, különös tekintettel a transzplantációkra.

 

 

A brit Great Ormond Street Hospitalt is kiváló intézménynek tartják, az egyik legjobbnak Európában a gyermekgyógyászat terén.

 

 

A University of Texas MD Anderson Cancer Hospital a rákkutatás és rákgyógyítás területén jár élen, Amerikában a legjobb, de világszinten is ezt rebesgetik.

 

 

A szintén amerikai, bostoni Harvard Medical School az Egyesült Államok legjobb egyetemi kórháza, mely a kutatások területén is kiemelkedik.

 

 

Szintén a legfelkészültebb kórházak közé tartozik a svédországi, stockholmi Karolinska kórház is, egyúttal ez a legkörnyezetbarátabb kórház a világon, energiaellátásának egy részét például szélturbinák és napenergia biztosítja.

 

 

A nagy-britanniai The Priory elsőrangú rehabilitációs központ, ami élen jár a függőségek és mentális betegségek kezelésében is.

 

 

A thaiföldi, bangkoki Bumrungrad nemzetközi kórház neves intézmény és az egészségügyi turizmus fontos célpontja, évente több mint négyszázezer külföldi keresi fel. Az orvosi kezelések is a jelenleg elérhető maximumot nyújtják, emellett a kórházi általános ellátás is egy ötcsillagos hotel szolgáltatásaival vetekszik.

 

 

Az amerikai, Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centert szintén az egyik legjobb kórháznak tartják, emellett a luxuskategória legfőbb képviselőjének, mely igen népszerű a hírességek körében is. A betegek luxusszobákban gyógyulhatnak, az ételeket séf készíti, és akár még Picasso-festményekben is gyönyörködni lehet.

 

 

Forrás és fotók: femina.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!