Egyre nagyobb méreteket ölt a behozott brazil hús körül kialakult botrány. Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal (ŠVPS) ellenőrei a szalmonella-baktérium egy új törzsére bukkantak.

 

A szlovákiai fogyasztók védelme elsődleges

 

A húsban, amely Brazíliából került hozzánk, a Mbandaka törzsbe tartozó szalmonella-baktériumot találták meg az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal (ŠVPS) szakemberei. Egy privigyei étkezdében bukkantak ilyen baktériumot tartalmazó fagyasztott csirkemájra. Ezzel a második szalmonellatörzset fedezték fel Szlovákiában a Brazíliából származó húsban.

 

 hirdetes_810x300  

„Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeleti Hivatal ellenőrei az ellenőrzések megkezdése óta hét esetben találtak szalmonellával fertőzött brazil hústerméket. Hat esetben fagyasztott csirkemájról, egy esetben pedig romlott brazil csirkemellről volt szó. A 669 hivatalos ellenőrzés során 110 mintát vettek, 26 termék árusítását megtiltották és elrendelték azok megsemmisítését”

 

– tájékoztatott Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter.

 

A hivatal munkatársai az egész országban folytatják az alapos ellenőrzéseket. „Az ellenőrzések során kiderült, hogy a hús forgalmazásába olyan postafiókcégek is bekapcsolódtak, amelyek nem a megadott címen székelnek. (…) Keményen és kompromisszumok nélkül lépünk fel azok ellen, akik veszélyeztetik Szlovákia állampolgárainak egészségét. A szlovákiai fogyasztók védelme az elsőszámú prioritásunk” – szögezte le a tárcavezető.

 

Forrás: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!