A fogászati anyagok iránti kereslet emelkedik, a fogorvosoknak pedig páciensekben sincs hiány.

 

„Egy 15 perces fogfúrásért és tömésért húsz eurót fizettem” – írta 2010-ben egy bártfai az interneten. „A fúrás és a foghúzás külön-külön tizenöt eurómba került” – tette hozzá egy nagykürtösi hölgy. Nyugat-Szlovákiában ezzel szemben jóval magasabbak voltak az árak.

 

Az elmúlt években sem nyugaton, sem keleten nem számít újdonságnak, hogy a páciensnek egy fogjavításért, illetve ún. fehér tömésért ötven eurót kell a rendelőben hagynia.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: zdravnaposhta.net

 

A közeljövőben további drágulásra számíthatunk, amihez az is hozzájárul, hogy a fogorvosoknak tilos lesz az ún. olcsó, amalgám fogtömés használata. Ettől is fontosabb szerephez juthat a kereslet, ugyanis bizonyos régiók a fogorvosok számára egyáltalán nem érdekesek, így ahol nincs kínálat, ott az árak is növekedni fognak

 

Eurók, eurók, eurók

 

Az egészségügyi biztosítók már évek óta nagyon keveset fizetnek vissza a fogsorunk védelmére szánt kiadásokból. Ennek köszönhetően a fogorvos-látogatást nehezen ússzuk meg több tíz eurós kiadás nélkül.

 

Árjegyzék egy eperjesi fogászati rendelő szolgáltatásairól:

 

 

Árjegyzék egy pozsonyi fogászati rendelő egyes szolgáltatásairól:

 

 

A fogorvosok felszólítása ellenére Szlovákiában még mindig jelentős mértékben elhanyagoljuk a fogápolást, ami nemcsak fájdalmas élményekkel jár, hanem a pénztárcánkba is mélyen bele kell nyúlni.

 

Forrás: aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: gazettereview.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!