Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Pekingi Nyilatkozatának adalékpontjában kimondja, hogy a népi gyógyításban levő tudásanyagot el kell kezdeni kutatni, és újból tanítani az egyetemeken. Az 1978-as Alma-Ata-i kongresszus a természetes gyógymódot legálisnak jelentette ki, ennek értelmében minden engedéllyel rendelkező ember szabadon gyakorolhatja.

 

A 90 éves bükkszentkereszti Szabó György is rendelkezik ilyen engedéllyel. A népi gyógyászatot nagymamájától tanulta, ma már nagyon magas színvonalon műveli. Gyártja a gyógyteákat, kenőcsöket, gyógyítja a különböző betegségeket, tanítja az embereket.

 

Hiteles a szakmájában

 

 hirdetes_400x285  

És hogy mindezt sikerrel teszi, bizonyság erre az a 250-300 ember, akik részt vettek szerda este Egyházasbáston Gyuri bácsi előadásán. Hiteles a szakmájában, az embereket meg tudja győzni az előadásával, és a kora ellenére is láthatóan jó egészségnek örvend. Öröm őt hallgatni.

 

 

Elevenítsük fel nagyvonalakban az előadását, természetesen a teljesség igénye nélkül.

 

Gyuri bácsi elmondta, hogy szervezetünket nagyon sok vegyi hatás éri, ami nagy terhelést ró rá. Érdekességként megemlítette, hogy a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen megmérték a méreganyagokkal való terheltségünket. Míg az elfogadott nemzetközi egység 6-8, addig nálunk ez az érték 80 egység. Nagyon fontos tehát szervezetünk módszeres méregtelenítése.

 

Fontos a rendszeres méregtelenítés

 

A máj és a vese nagyon fontos szervünk. A máj esetében a gyermekláncfű, vagy pitypang hatásos gyógynövény, ismert és könnyen is hozzáférhető.

 

A vesét „itatni” kell. Nagyon fontos szerepe van a mérgek kiürítésében a szervezetből. Ha a vese nem kap elég vizet (2l naponta), a mérgek az izületekben maradnak és kezdődnek a komplikációk, a fájások. Többek között diófalevelet javasol, de a nyírfalevél teája is kiváló. Elmondott egy esetet, amikor egy gyerek 2 cm nagyságú veseköve egy hét alatt eltűnt a nyírfalevél tea ivásától.

 

 

Tavasszal és ősszel ajánlatos méregtelenítő kúrát elvégezni a fenti teákkal, köztük a csalánnal.

 

Végeredményben a vallások által elrendelt böjtöknek is a méregtelenítés volt a nem titkolt funkciója.

 

Mit kezdjünk a magas vérnyomással, elhízással?

 

Ezután Gyuri bácsi azokról a betegségekről beszélt, amelyek ugyan nem ragályosak, mégis úgy terjednek, mintha azok lennének. Ezek a magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség, rák.

 

A magas vérnyomás oka egyrészt a hibás fehérvérsejt építés. Ilyenkor sok vas kell és C-vitamin. Másik oka a koleszterin, ami szűkíti az eret, a harmadik pedig a vese elégtelen működése. Ilyenkor galagonyateát ajánl.

 

 

A túlsúly modern korunk betegsége. Ajánlja, hogy az étkezés fele zöldség, gyümölcs legyen, a másik fele pedig szénhidrát. Az evésnek meg kell adni a módját (legalább 30 perc), az ételt alaposan meg kell rágni. Rohanás helyett a tudatos tempót kell választani.

 

A rákbetegség kezelése

 

A cukorbetegség terjedéséről mellbevágó statisztikák tanúskodnak. Ha a jeleit tapasztaljuk, mindenképpen menjünk el orvoshoz. Ezek a szájszárazság, szomjúság érzet, bőrviszketés. Gyuri bácsi a gyógyítására a csalánlevelet, erdei málnát, fekete áfonyát, csicsókát, pitypangot ajánlja.

 

Az előadásának a legfontosabb része a rákbetegség volt. Fokozottan figyelt a közönség is. Sok ember bizony reménységgel telve hallgatta, hogy a rák sok esetben gyógyítható.

 

 

Egy német orvos szerint a rák egy heves érzelmi trauma után alakul ki. A konfliktus megoldódásával azonban megindulhat a gyógyító folyamat. A rákos sejtek addig szaporodnak, amíg a konfliktus fennáll.

 

Először tehát a fejben kell rendet teremteni, állítja egy magyar terapeuta is, és mindemellett a szervezet működését is segíteni kell.

 

1960-ban Szlovákiában 1300 rákos személy volt, 2010-ben már 30 000, ami óriási növekedés. Az oka többek szerint egyrészt a penicillin határtalan adagolása volt, másrészt a mandulák eltávolítása a gyerekek szervezetéből.

 

Ne hagyjuk elsavasodni a szervezetünket

 

Gyuri bácsi ajánlata, hogy a legkisebb gyanús jelre forduljunk orvoshoz. Szájrákra galajteát ajánl, körömvirágot, gyomorrákra petróleumot, de kapható például fagyöngy injekció is, amely hatékonyan alkalmazható a mellrák esetében.

 

Fontos, hogy a szervezetünket ne hagyjuk elsavasodni.

 

 

Dióhéjban ennyit. Az előadás után az emberek vásárolhattak a teákból és egyéb termékekből, amelyet Gyuri bácsi személyre szabott tanácsaival látott el, külön-külön mindenkinek.

 

A Körkép.sk kérdésére, hogy hogyan érintette őt a nemrégiben lezajlott internetes vádaskodás, melyben „kuruzslással” vádolták, Gyuri bácsi így válaszolt:

 

„Tessék megnézni, itt van a működési engedélyem, maga elé teszem. Nem vagyok kuruzsló, engedéllyel rendelkezem. Egy kuruzslónak nem adnak állami kitüntetést. Egyedüli magyar ember vagyok, aki Örökségdíjat kapott a népi gyógyításban. Az egész rossszindulatú vádaskodás volt egy illető részéről. Hálistennek meg is kapta rá a választ az emberektől az interneten. Orvosok engem soha nem bántottak, hivatalos eljárás nem indult ellenem.”

 

Köszönjük Gyuri bácsi!

 

Az előadásról nem készült videó felvétel, de akik mélyebben el akarnak merülni benne, talán használhatják az előadásáról nemrég Szolnokon készült videót.

 

 

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei

Nyitókép: archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.