Az anyukák május végétől a gyermekeik számára fogorvosi igazolványt fognak kapni a szülészeteken. Az igazolványt a Szlovák Fogorvosi Kamara az egészségbiztosítókkal együttműködve hozta létre. Az igazolványba a gyermek rendszeres fogorvosi látogatásával, valamint a fogszuvasodás ellenőrzésével és rendbetartásával kapcsolatos információkat fogják bejegyezni.

 

„Az igazolvány a gyermek első napjaitól kezdve tanácsokat és magyarázatokat ad a szülőknek azzal kapcsolatban, hogy miképpen kell elvégezniük a gyermek szájhigiéniáját, milyen italokat és élelmiszereket kell adni a gyeremeknek az egészséges fogak érdekében, és mikor kell elkezdeni használni a fogkrémet stb.

 

Mindemellett az igazolvány megmagyarázza a preventív szűrővizsgálatok fontosságát, sőt féléves intervallumokban feljegyzéseket fog tartalmazni a gyermek első fogorvosi szűrővizsgálatától (12. hónapban) egészen hat éves koráig. A fogorvosok a gyeremek igazolványban fogják feltüntetni az összes fogorvosi szűrővizsgálat eredményét, valamint a szülőknek tett javaslataikat is”

 

– mondta Szlovák Fogorvosi Kamara Bizottságának elnöke, Neda Markovská.

 

A fogorvosok már régóta próbálják felhívni a figyelmet a rendszeres fogorvosi szűrővizsgálatok fontosságára, hiszen a fogszuvasodás olyan probléma, melyet a következetes ellenőrzéssel a minimumra lehet csökkenteni.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk

Nyitókép: Shutterstock

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!